Durur, "Her Satırında Alın Teri Var"

Durur, "Her Satırında Alın Teri Var"

Öz Büro İş Sen İzmir Şube Başkanı Metin Durur, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli taşeron işçilerle buluştu.

 

İl Başkanı Metin Durur, Güney Genel Sekreterliği ile yaptıkları toplu iş sözleşmesini açıkladı. Durur, “Sözleşmenin her satırında alın teri var” diye konuştu. 

Metin Durur toplu sözleşmede kazanılan hakları şöyle sıraladı; “İlk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ayda ise yüzde 4 olmak üzere maaşlara toplamda yüzde 8 zam yansıtılacak. Kıdem tazminatı 35 gün üzerinden geriye dönük hesaplanacak. Tatil günlerinde mesai ise 3 yevmiye üzerinden olacak. Mart ve Eylül aylarında 5 gün ikramiye alınacak.  3 gün ve üzeri 2 gün rapor ücretleri yıllık 5 kez ödenecek. Yıllık izinler 2 gün arttırıldı. Her bayramda 75 lira yardım alınacak. Eğitim, ölüm, evlenme yardımlarından yararlanılacak.”

Hakların kazanımı noktasında büyük mücadele verildiğini dile getiren Metin Durur, bu mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. Durur, “Bu makamda bulunuyorsam sonuna kadar mücadele edeceğim. Hız kesmeden mücadelemiz devam edecek. İzmir’de sendikamız taşeron işçilerimizi tek çatı altında toplamayı başardı. Mücadele buradan güç alarak devam edecek, hepimiz bu mücadeleyi sürdürelim. Yeni yapacağımız sözleşmelerde okul farkının; lise mezunu yüzde 10 ön lisans mezunu yüzde 30 lisans mezunu yüzde 50 noktasında görüşmelerimiz sürmektedir. Ayrıca Genel Başkanımız Baki Gülbaba’nın bizlere sağlamış olduğu desteklere de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.