Düşmanları alev altında bırakacak lazer hücum tüfeği!

Düşmanları alev altında bırakacak lazer hücum tüfeği!

Prototip aşamasındaki lazer hücum tüfeği düşmanlara korku salıyor. AK-47 boyutlarındaki ZKZM-500 adı verilen Çin lazer tüfeği için ölümcül değil ifadesinin kullanılması ise şaşırtıcı.

ZKZM-500 lazerlerini kullanarak bir kişiyi yaklaşık 800 metre mesafeden yakabiliyor. Tüfeğin hedefin elbisesini ve tenini yakabilme kapasitesine sahip olduğunu belirtelim. Tene kalıcı hasar bırakıldığını da vurgulamak gerek. Eğer bir de hedefin kıyafetleri yanıcı yapıdaysa, kişinin alevler içerisinde kalmasının işten bile olmadığının altı çiziliyor. Yani, ölümcül olmama özelliği buradan geliyor ve adeta “Ona göre giyinin!” deniyor.

Sadece 3 kilogram ağırlığındaki silahın 15 kalibre olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, şarj edilebilir lityum bataryalar kullanan tüfek 2 saniyede 1000 vuruş yapabiliyor. Ulusal Sivil Askeri Entegrasyon için Kamu Hizmeti Platformu üzerinden paylaşılan belgelerde, lazer tüfeğin bir silahla aynı sonuçlara sahip olmadığının da özellikle altı çiziliyor.

Sadece Çin ordusu ve polisi için seri üretime hazır olan ZKZM-500 lazer tüfeğin henüz lisanslı bir iş ortağı bulamamış olduğunu da söyleyelim. Bu yeni silahın günümüz Çin modern distopyasından çıkan bir başka uygunsuz teknoloji olduğu düşünülüyor. Örneğin Çin Hükümeti, araçların konumunun takip edilmesi için yeni otomobillere RFID çipler yerleştirme planları içerisinde.


Ek olarak, yüksek çözünürlüklü kameralar ile vatandaşların gözetlenerek kuş drone’lar ile kişilerin davranışlarına 2020 yılına kadar puan verilmesi de ülkede gündemde. Bakalım, daha bu tarzda ne örnekler göreceğiz?

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.