DÜŞÜNEN GENÇ BAŞKANLAR, BAŞARAN GENÇ BAŞKANLAR

DÜŞÜNEN GENÇ BAŞKANLAR, BAŞARAN GENÇ BAŞKANLAR

Arif Çayan yazdı...

Ne varsa gençlikte var, ne varsa gençlerde var.

Onun için gençlerin önünü açmalıyız. Onları dinlemeli, onların düşündüklerini doğru yöne, üretime,  hizmete, çalışmaya yönlendirerek desteklemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerin beyninde ve elinde.

Biz büyüklerimizden emanet aldığımız bu ülkeyi,  gençlere teslim ederken, onların her anlamda daha ileri seviyeye çıkartmalarını da gururla seyredeceğiz.

İzmir’de de tam anlamıyla bu oldu.

İzmir’in iki güzel ilçesinin, Efes Selçuk ve Çiğli İlçelerinin genç belediye başkanları,  ülke olarak, il olarak, ilçe olarak gururlanacağımız bir anı yaşattılar bizlere.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Avrupa Konseyi’nin 1955 yılından bu yana  verdiği dört basamaklı Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diplomasını kazandılar.

Bunun için ne yaptılar?

Başkanı oldukları ilçelerinde gerçekleştirdikleri turizm, yerel kalkınma, çevre ve gençlik üzerine yürüttükleri uluslararası projeler, katılımcı demokrasi anlayışı, yabancı kardeş şehirlerle kurdukları aktif diyaloglar ve yürüttüğü ortak projeler, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamalar ile çocuk, kadın, genç ve engellilere yönelik hizmetler, “Avrupa Diploması” ödülünü kazanmasındaki kriterlerin oluşturulmasını sağladılar.

Biz bazen haberlerini yazıyoruz, bazen de köşe yazılarımızda onlara yer veriyor ve onların yaptıklarını kamuoyuna, kamuoyunun da isteklerini onlara iletiyoruz ya, işte bizim başkanlarımızın bildiğimiz bu başarısının Avrupa’da tescil edilmesi oluyor.

Avrupa’nın kriterlerine bakarak verdikleri kararı, biz yaşayarak, onları takip ederek vermiştik zaten.

Ülkeniz güzel, şehriniz güzel, ilçeniz güzel olup, bir de üzerine düşünen ve üreten genç yöneticileriniz olursa, Avrupa’da takdir eder sizi, dünya da.

Başkan Şengel, Başkan Gümrükçü de takdiri çok ama çok hak ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.