Duvar'a bir ödül daha

Duvar'a bir ödül daha

Yaşar Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu Yönetmen Evrim İnci, yeni bir ödül daha aldı.

2016 ve 2020'de yapılan olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın paralimpik tenisçi İzmirli Büşra Ün'ün, günlük yaşamından spor kariyerine giden yolda hayata karşı duruşu ve yaptığı fedakarlıkları anlatan Duvar belgeseli ödül kazandı. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu Evrim İnci’nin yönettiği belgesel, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen 24. İzmir Kısa Film Festivalinde En İyi Belgesel Film ödülü aldı.

Duvar belgeseli, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK ve Bornova Belediyesi Film Ofisinin desteğiyle çekildi.

Ödül kazanan başarılı ekipte, Evrim İnci’nin yanı sıra yine Yaşar Üniversitesi mezunu Görüntü Yönetmeni Cihangir Öztürk ve Yardımcı Yönetmen Yasin Erda da yer aldı. Belgeselin senaristliğini Elif Feyza Demir, kurgusunu ise Enis Manaz üstlendi. Ayrıca belgeselde ortak yapımcı olarak İran’dan Sepideh Mohtasham ve Vahid Hosseini de bulundu.

Evrim İnci, “Yaklaşık 8 yıldır belgesel film yönetmenliği yapıyorum; ancak son 4 yılda ekibimle beraber kurduğumuz yeni bir belgesel dili var. Bu dilde etkileyici kurgu, çarpıcı senaryo, farklı renk kullanımı, animasyon desteği gibi geleneksel belgesel sinemada görülmeyen ögeler mevcut. Bu dili oturttuktan sonra çektiğimiz iki kısa metrajlı belgesel Türkiye’de en çok ödül alan iki belgesel olunca bu dili korumamız gerektiğine karar verdik. Büşra Ün’ün hayat hikayesini keşfettiğimizde de kendisiyle nasıl bir belgesel yapmak istediğimizi konuştuk ve yaklaşık 2 hafta süren çekimler sonucu ortaya 19 dakikalık belgeselimizi ortaya çıkardık. Büşra Ün’ün kendi arşiv görüntülerinden, aile üyeleri ve antrenörü ile farklı tarzda röportajlar yaparak belgeselin belge bölümünü destekledik. Sonuçta ise içimize çok sinen ve bizi uluslararası alanda ön plana çıkaracak bir belgesel ortaya çıkardık” dedi.

aw083577-03-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.