DUYGU GÜLEBAŞ 'IN OBJEKTİFİNDEN ANILAR

DUYGU GÜLEBAŞ 'IN OBJEKTİFİNDEN ANILAR

Fotoğrafçı Duygu Gülebaş mesleğiyle ilgili anılarını paylaştı.

Son zamanlarda ailelerin çok önemsediği ve bir ömür boyu hatıra olarak kalacak anılara imza atan Fotoğrafçı Duygu Gülebaş, mesleğiyle ilgili anılarını şu şekilde ifade etti. 

Bir yılı aşkın süredir profesyonel olarak fotoğraf  çekimleri yapıyorum. Özellikle ailelerin özel günlerini çekmek ve ölümsüzleştirmek benim işimin en mutlu parçası haline geldi. 

img-20171029-wa0012.jpg

Doğum anı fotoğrafları çekmenin ayrı bir hazzı var ben de... Anne ve babaların heyecanına ortak olmak ve onların güvenini kazanmak elbette zor bir durum. Bugüne kadar yapmış olduğum tüm işlerde ve  talep edilen çekimlerde öncelikli olarak ailenin güvenini kazanmayı hedefledim.  Çünkü doğum anları bir kadının en sancılı, en ağrılı ve en kontrolsüz anlarından birisidir. Annenin özel bölgelerini deşifre etmeden, birebir doğum anını objektife yansıtmak tamamen fotoğrafı çeken kişisin yeteneğine ve çekim acısına bağlı diye düşünüyorum. Bu anlar bir kere yaşanılıyor  ve bu anları fotoğraf üzerinde gören aileler haliyle en doğalını ve güzelini istiyorlar. Hal böyle olunca ise her an çekilmek için birbirini kovalıyor. Özellikle emzirme anlarının fotoğrafları merakla bekleniyor. Bebeğin anneyle olan en kuvvetli bağıdır bu dakikalar. Tekrarı kolay kolay yaşanılmayan bu özel kick dokunuşlari yakalamak ve objektife taşımak profesyonellik gerektiriyor. 

img-20171029-wa0010.jpg

Öyle anlar oluyor ki bebekle birlikte anne de ağlıyor. Işte bu anlar hiç şüphesiz ölümsüzleştirilecek kareler. Elimden geldiğince bebek ve anne arasında ki her bağı yakalayıp o an'a anlam yüklemek benim işimin en keyifli anı oluyor. 

Aradan geçen zaman sonra bir bakıyorum ki doğum fotoğrafını çektiğim aile ya ikinci doğum fotoğrafı için beni arıyor ya da çocuğunun doğum günü resimleri için tekrar benden çekim talebinde bulunuyor. Yaptığınız işin devamının gelmesi ve buna bağlı olarak sürekli yenilik içinde olmanız sizi işinize daha bir bağlıyor. Bu anlamda beni tercih eden herkese Medya Ege okuyucuları aracılığıyla teşekkürü bir borç bilirim. Benim objektifimden güzel anılar birriktirmeniz dileğimle...

Duygu Gülebaş' ın Fotoğraf Çekimleri :

1- Doğum Fotografları 
2-Yenidoğan konsept çekimleri 
3- Babyshower
4-Doğum filmi 
5-Çocuk yaş günü konsept çekimleri 
6-Doğum öncesi hamile dış çekimleri 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.