"Duyguların Dansı"  tuvallerde dans ediyor

"Duyguların Dansı" tuvallerde dans ediyor

Hülya Ersezgin "Duyguların Dansı" Yağlıboya Sergisi 6 Ağustos Pazartesi 18.00'de Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenecek.

Sanatçı Hülya Ersezgin'in sergi açacağı Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi, 19’uncu yüzyılın sonunda Kuşadası eşraflarından İbrahim Zeki Efendi tarafından Hastanesi olarak inşa ettirilmiş ve 2009 yılında restore ettirilerek kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılmak üzere hizmete açılmıştır. Hülya Ersezin bu sergisinde "Duyguların Dansı" konusunda yağlıboya eserlerini sergileyecek. Anadolu ve Kadın, Doğa ve Kadın, Tango ve Mitoloji konularında çalışmalar yapan sanatçı 9 Eylül Üniversitesi İzmir Eğitim Enstitüsü Resim bölümü grafik dalından mezun olduktan sonra örretmenlik yaptı ve 1997'da Atatürk Ortaokulu’ndan emekli oldu.

GESAM üyesi sanatçı hikayeleri boyalarla, fırçalarla tuvalde anlatır. Yansıttığı hikayeler onun yaşamdan etkilinimleridir. Sanatçı bir döneminde, tangodan; başka bir döneminde Çanakkale Savaşı’ndan; başka bir döneminde de kadın ve doğadan etkilenerek duygularını, hayallerini, arzularını, hiddetlerini yakaladığı ve yakalayacağı ahenk için renkleri dokularla dokuyarak lekelerin içinde somut yansımalarla gösterir. 

Hülya Ersezgin 2006'da Güney Deniz Saha Komutanlığı Çanakkale Savaşları Resim Sergisinde iki eseri sergilenmeye değer görüldü ve ödül aldı. 2009'da İzmir Kültür Müdürlüğü Devlet Resim ve Heykel Müzesi Kuvay-i Milliye resim yarışmasında 1'lik ödülü aldı. Manisada birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak Manisa Gediz Tıp duvarlarını, Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi duvarlarını, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü Acili duvarlarının resimlemesini yaptı. Huzurevine yönelik ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü için etkinlikler düzenledi.

Sanatçı 1992'de İzmir Mazhar Zorlu Sanat Galerisinde, Balıkesir Devlet Resim Güzel Sanatlar Galerisinde, 1993'de Manisa Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, 1994'de İzmir M. Uğurlu Sanat Galerisinde, Manisa Müzesinde, 1995'de İzmir Devlet Demiryolları Sanat Galerisinde, Çeşme Kalesi Galerisinde, 1996'de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 1997'de İzmir İş Bankası Galerisinde, 1999'de Çeşme Kalesi Galerisinde, 2000'de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 2003'de Manisa Sinan Bey Medresesinde, 2004'de Manisa Yeni Han Kültür Md. Sanat Galerisinde, 2006'de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde "Dönmeyi Düşünmeden" Sergisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü Kültür Merkezinde, Çeşme Alaçatıda, 2007'de Manisa Belediyesi Kültür Sitesinde "Çanakkale Savaşları" Resim Sergisi, İzmir Frida Sanat Evinde, 2008'de İzmir Konak Belediyesi Selahaattin Akçiçek Sanat Galerisinde, 2009'da İzmir Çiğli Norm Sanat Galerisinde, 2010'da Salihli Belediyesinde "Şiir İkindileri" Resim Sergisi , 2013'de Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Fuayede "Niobe’nin Kentinden" adlı Rresim Sergisi, 2017'de Bodrum HGC Art Gallery’de “Kadın ve Doğa” adlı Resim Sergileri açtı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.