DUYMER ve Bakırçay Üniversitesi'nden işbirliği protokolü

DUYMER ve Bakırçay Üniversitesi'nden işbirliği protokolü

Duymer İşitme Cihazları Merkezi, Bakırçay Üniversitesi ile yürüteceği ortak bir proje kapsamında işitme kaybı yaşayan üniversite öğrencilerine ses verecek.

Projeyi hayata geçirebilmek amacıyla Duymer İşitme Cihazları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Salih Baz ve Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Dünya markası işitme cihazlarının Türkiye tek yetkili distribütörü olarak hastalarının hizmetine sunan Duymer İşitme Cihazları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazları İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, Duymer’de göreve geldiği günden bugüne birçok yeniliklere ve gelişmelere katkıda bulundu. Av. Salih Baz son olarak da geçtiğimiz günlerde Türkiye’de birçok iş insanına örnek olacak bir “Sosyal Sorumluluk Projesi”ne imza attı. Proje kapsamında İzmir Bakırçay Üniversitesi ile ortaklaşa bir çalışma yürütülerek işitme kaybı olan üniversite öğrencilerine Duymer İşitme Cihazları Merkezi bünyesindeki dünyanın seçkin markaları ile duyma imkânı sağlanacak.

haber-gorseli-2.jpg

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin 2022-2026 yıllarını kapsayan Stratejik Planı bünyesinde yer alan önemli hedeflerden biri olan “Engelsiz Bakırçay” projesi kapsamında Duymer İşitme Cihazları ile Bakırçay Üniversitesi ortaklaşa bir çalışma yürütecekler. Proje ile üniversite bünyesinde eğitim alan ve işitme kaybı olan öğrencilere işitme cihazı verilirken öğretim üyelerine ise ders anlatırken wireless üzerinden işitme cihazları ile bağlantı kurabilen yaka mikrofonları verilecek. Bu sistem sayesinde öğrencilerin, öğretim üyelerinin ders anlatımlarını sorunsuz ve net bir biçimde duymaları amaçlanıyor.

Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş yapılan iş birliği ile ilgili olarak; “Duymer İşitme Cihazları Merkezi ile yaptığımız bu sosyal sorumluluk projesi diğer eğitim kurumlarına da örnek olacak bir projedir. Hayata geçirmekte olduğumuz “Engelsiz Bakırçay” projesi ile işitme engelli öğrencilerimiz için önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu işitme cihazları ile Üniversite’de işitme kaybı olan öğrencilerimize diğer öğrencilerle aynı ortamda duyma ve işitme, dersi anlama imkânı sağlamış olacağız. Bu sayede çocuklarımız daha başarılı olacaklar ve eğitimden geri kalmayacaklar. Projemize gösterdikleri ilgiden dolayı Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Salih Baz Bey’e, Baz ailesine ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Togay Müderris de konuyla ilgili olarak; “Duymer İşitme Cihazları Merkezleri ve üniversitemiz arasında düzenlenen bu sosyal proje, işitme kaybı yaşayan öğrencilerimiz için büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimiz bu proje ile kendilerini arkadaşlarından farklı hissetmeyerek derslere tam katılım sağlayacaklar. Bu anlamda engelsiz üniversite projemizde bir konuyu daha çözmemize katkı sağlayan Duymer ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Duymer olarak bundan sonra da bu tür sosyal sorumluluk projelerine daha fazla katkıda bulunmayı ve işitme sorunlarına yeni ve farklı çözümler getirmeyi hedefliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.