DYP'den Anayasa değişikliği açıklaması!

DYP'den Anayasa değişikliği açıklaması!

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Anayasa değişikliği hakkında açıklamada bulundu.

Yazılı açıklama yapan Özaçıkgöz şunları belirtti;

Sayın Cumhurbaşkanı yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylediği zaman, bütün muhalefetin bunu memnuniyetle karşılaması gerekirken, gereken refleksi göstermemesi, hatta çekingen bir tavır takınması kabul edilebilir bir tavır değildir. 

Bugüne kadar bu anayasa ile bu sistemle devletin iyi yönetilemediğini ve yönetilemeyeceğini söyleyen kendileri değilmiş gibi nazlanmalarını anlamak mümkün değildir.  Bu tavırları devam ettiği takdirde inandırıcılıklarını tamamiyle kaybettireceklerdir.  AKP ve MHP'nin yeni bir anayasa yapacak güçleri olmadığına göre muhalefetin neden çekindiğini de anlamak mümkün değildir. 

"Yeni bir anayasanın ikinci cumhuriyet anlamına geleceğini" söyleyen bir muhalefet liderine ise şunu hatırlatmakta yarar vardır:

1924 Anayasası'ndan sonra beğensek de beğenmesek de 1961 Anayasası yürürlüğe girmişti. Yeni anayasa olmasına rağmen ikinci cumhuriyet olmamış, keza 1982 Anayasası da yeni bir anayasaydı. Fakat üçüncü cumhuriyet olmamıştır.  İktidarıyla muhalefetiyle yapılacak yeni bir anayasa da ikinci cumhuriyeti getirmeyecektir.  Türkiye'nin bir tane cumhuriyeti vardır, o da Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetidir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.