E-devlet, başarısıyla göz dolduruyor!

E-devlet, başarısıyla göz dolduruyor!

E-devlet, ülkemizin teknolojik gelişmeler sonucunda doğan ihtiyacı giderme amaçlı kurulan bir yapı. 2006 yılından beri hizmet veren edevlet başarı grafiği çiziyor.

Emeklilikten, ikametgah belgesine kadar birçok resmi bilgi ve evrağa erişme konusunda vatandaşa kolaylık sağlayan e-devlet hizmet kapısı, zaman zaman yaşadığı yoğun ilgi nedeniyle hizmet kesintisi yaşıyor olsa da, genel olarak oldukça başarılı ve ihtiyaçları karşılayabilen bir yapı.

Peki e-devlet, diğer ülkelerin sunduğu benzer online hizmetlerle kıyaslandığında nasıl bir konuma sahip?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu konuyla ilgili bir çalışmanın sonuçlarını açıkladı.

Bakan Turhane-Devlet Gelişmişlik Endeksi‘ni baz aldığı açıklamasında e-devlet hizmet kapısının son 2 yılda ülkemizi 13 sıra öne taşıdığını aktardı.

Türkiye’nin şu anda 53. sırada bulunduğunu belirten Cahit Turhan, endeksinBirleşmiş Milletler tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulduğunu da ekledi.

193 ülkenin bulunduğu listede e-devlet, çevrimiçi hizmet endeksinde ise son 2 yılda ülkemizi 39 sıra öne taşıyarak 29. sıraya yerleştirmeyi başardı.

E-devlet’in yakaladığı bu başarı grafiği sayesinde Türkiye’nin, son 2 yılda bu alanda en başarılı ülkelerden birisi olduğunu da dikkat çeken Cahit Turhan, bürokrasinin azalarak dijitalleşme yoluna gitmesi konusunda son 1.5 yılda çok ciddi çalışmalar yapıldığının da altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.