e-Devlet üzerinden artık dini sorular sorulabilecek

e-Devlet üzerinden artık dini sorular sorulabilecek

Alo Fetva hizmeti artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Vatandaşların dini sorularını Diyanet İşleri Başkanlığı’na artık e-Devlet üzerinden sorabilecek.

Son yıllarda birçok hizmet e-Devlet portalı üzerinden kullanılabiliyor. Bunlar arasında vergi borcundan kişinin hakkında açılan davaları görebilmeye kadar yüzlerce farklı hizmet yer alıyor. Bu hizmetlere yeni bir servis daha eklendi. www.turkiye.gov.tr adresine yeni eklenen “Dini Soru Sor” bölümünü tıklayan vatandaşlar, en fazla 2 bin karakterle sorularını yöneltebilecek. Bu tarz sorular sormak isteyenler eğitim durumu, cep telefonu numarası, e-posta adresi gibi bilgilerini vermek zorunda kalacak.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Alo Fetva hattı e-Devlet’e taşındı. Yeni eklenen “Dini Soru Sor” hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile e-Devlet altyapısı üzerinden sunuluyor. “Dini Soru Sor” bölümüne tıklayanların karşısına, “Bu hizmeti kullanarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na sormuş olduğunuz tüm soruları listeleyebilir, dilerseniz ‘Yeni Soru Sor’ düğmesine basarak yeni bir dini soru sorabilirsiniz” ifadesi çıkıyor.

Soruların 2 bin karakteri aşmaması gerekiyor. Bu formu dolduran vatandaşlar eğitim durumları, cep telefonu numaraları ve e-posta adres bilgilerini girdikten sonra sorularını gönderebiliyor.

Bu bilgilein verilmesinin zorunlu olduğu formda; adak ve yemin, ahlak, aile hayatı, inanç, hurafeler, dinler, dua ve zikir, hac, umre, Hz. Peygamber, kadınlara özel, Kuran-ı Kerim, kurban, mezhepler, miras ve vasiyet, namaz, oruç, sosyal hayat, taharet, tasavvuf, ticari hayat, tıp ve sağlık, vakıf, yiyecek ve içecekler, zekât ve sadaka gibi ana konularda soru sorulabiliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.