E-Karat İzmir’i ödüle taşıdı!

E-Karat İzmir’i ödüle taşıdı!

Bozankaya’nın ana sponsoru olduğu, Ulaştırma Platformu Panel ve Ödül Töreni İTÜ ARI Teknokent’te düzenlendi.

Bozankaya sponsorluğundaki Ulaştırma Platformu Panel ve Ödül Töreni gerçekleştirildi

Bozankaya’nın ana sponsoru olduğu, Kaptanlar Kulübü’nün organize ettiği Ulaştırma Platformu Panel ve Ödül Töreni, İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleşti. ‘Akıllı Ulaşım Sistemleri Başarılı Kurum Ödülü’, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunun hizmet verdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu temsilen Ulaşım Daire Başkanı Kader Sertpoyraz’a ödülünü Bozankaya Finans Direktörü Faruk Öztürk takdim etti.

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosu

Ulaşımı destekleyen gelişmiş bilgi ve iletişim teknoloji uygulamalarını hayata geçiren kurumları sektörde öne çıkarmak amacıyla verilen ödülü alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bozankaya’nın ürettiği E-Karat’lardan oluşan elektrikli otobüs filosuyla Türkiye’de bir ilke imza attı. Türk mühendisliğinin ürünü olan E-Karat otobüsler çevreci kimliğinin yanı sıra tutumlu yapısıyla da ekonomiyi de rahatlatıyor. Kilometrede sadece 25 kuruş maliyeti olan İzmir’in E-Karat otobüsleri tek şarjla 250 kilometre mesafe kaydedebiliyor. 

Kısaca Bozankaya

1989 yılında Almanya’da bir AR-GE şirketi olarak hizmet vermeye başlayan ve gelişen Bozankaya, raylı sistem araçları ile lastik tekerlekli toplu taşıma araçları tasarımı ve üretimi alanında faaliyet göstermektedir. Almanya’da bulunan Bozankaya GMBH’nın gerek alt yapısı gerekse bilgi ve birikiminin güncel bir yansıması olarak da 2003 yılında Türkiye’de faaliyetlerini yürütmek üzere Ankara’da kuruldu.  Son iki yılda cirosunun ortalama yüzde 7,4’ünü Ar-Ge projelerine ayıran Bozankaya, binde dokuz olan Türkiye ortalamasını sekize, bu alandaki sektör ortalamasını üçe katlamış bulunuyor. Son 5 yılda tamamlanan 10, devam eden 4, değerlendirilen 5; toplamda 19 adet Ar-Ge projesi olan Bozankaya’nın toplam AR-GE bütçesi 70 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. AR-GE projeleriyle geliştirilen ürünlerin tamamı ticarileşmiş olup ürünler ile ithal ikamesi sağlandığından, önemli ölçüde dövizin ülkemizde kalmasını sağladığı gibi aynı ürünlerin ihracatı ile de döviz girdisi sağlamıştır. Ar-Ge alanındaki bu üstünlüğü Bozankaya’ya; her biri ilk milli tasarım ve üretim olan;%100 elektrikli otobüsü,%100 alçak tabanlı tramvay, “Trambus” olarak adlandırılan modern troleybüs sistemi ile yolcu ve çevre dostu, sıfır emisyon ileri teknoloji ürünleri ile ülkemizin yurt içi ve yurt dışında gururu olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.