E-ticaret ve e-ihracatın profesyonelleri İZTO'da bir araya geldi

E-ticaret ve e-ihracatın profesyonelleri İZTO'da bir araya geldi

E-ticaret ve e-ihracatın profesyonelleri, WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nın düzenlediği ‘E-Ticaret ve E-İhracat Eğitim Konferansı’nda bir araya geldi.

WORLDEF E-Ticaret Vakfı tarafından İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen “E-Ticaret ve E-İhracat Eğitim Konferansı” İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ve WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş’in açılış konuşmalarıyla başladı. 13 farklı firma ve eğitmenin sunum yaptığı konferansa, İZTO meclis ve komite üyeleri katıldı.

aw087705-01.jpg

Türkiye’nin, kamu-özel sektör işbirlikleri artıkça ülkemizin dijital ticarette küresel bir merkez haline gelebileceğine inandığını söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Dijital trendleri uygulamayı başaran, uçtan uca e-ticaret lojistiğini idare edebilen, tüketici alışkanlıklarını takip eden firmalarımızın faaliyetlerini sınır ötesine taşımak için Ticaret Bakanlığımızın e-ihracata yönelik desteklerinden faydalanmaları önem taşıyor” dedi.

Konuşmasında küresel ekonomide e-ticaretin gelişimine ilişkin veriler paylaşan Worldef E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, “E-ihracat pazarının, dünyada 2026-2027 yılı itibariyle 8 trilyon dolar gibi çok astronomik bir rakama ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında bu küresel e-ticaret cirosundaki payı yüzde 0,45 ile 0,47 arasında. G20 ülkeleri arasında, gelişmekte olan ülkeler sıralamasında ne yazık ki en sonuncu sıradayız. Bu da bizlerin, sizlerin, girişimcilerin, yatırımcıların, üreticilerin ve imalatçıların çok daha fazla yolu olduğunu gösteriyor. G20 ortalaması olan 1.02-1,05 noktasına gelebilmemiz için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Konferansımızda kafanızdaki tüm soru işaretlerini cevaplamaya çalışacağız. Bu öncelikle sizin ekonominize daha sonra ülke ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.