Ebru Demirhan'dan yeni kitap

Ebru Demirhan'dan yeni kitap

İnsanların hem kendileriyle hem de çocuklarıyla ilişkilerinde sorunlarının kaynağı da çözümü de çocukluklarında yatıyor. Eğitmen, Danışman ve Sosyolog Ebru Demirhan, yeni kitabı Çocuğumla Beraber İyileşiyorum’da okurları çocukluklarına davet ediyor.

Ebru Demirhan hem sorun yaşayan çocuklar hem de büyükler için yazdığı kitabını; “Ebeveyn olsak da olmasak da bir çocukluğumuz var ve her zaman bizimle... Bugün nasıl bir yetişkin olduğumuzu, çocuklukta yaşadıklarımız ve hissettiklerimiz belirliyor. Anne rahminden itibaren biriktirdiğimiz her şeyle birlikte çocuk yetiştiriyor, çocuğumuz yoksa dahi ortak bilince aktarım yapıyoruz. Anne-baba oluyoruz, öğretmenlik, komşuluk, doktorluk, arkadaş anne-babalığı gibi roller yükleniyoruz. Rolümüz her ne olursa olsun olayları, halleri; bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla bakıp yorumluyoruz. Oysa hayat bildiklerimizden çok daha fazlasını barındırıyor. İşte bu nedenlerle yaşamın şifası, geleceğin tasarımı, yaratıcılığın gücü ve sevginin aktarımı için çocukluğumuzun ‘şifalanması’ çok değerli.

“Ben bunları neden yaşıyorum?”, “benim çocuğum neden bunları yaşıyor?”, “neden ben?”, “neden benim çocuğum?” gibi sorular kafanızı kurcalıyor olabilir. Bu kitap, tüm bu soruların cevaplarını da verebilmek amacıyla yazıldı.” sözleriyle anlatıyor.

Ebru Demirhan, Çocuğumla Beraber İyileşiyorum kitabında Alt Islatma, Fazla Kilo, Beslenmeyi Reddetmek, Tırnak Yemek, Öfke, İkame Çocuk, Ebeveyn Bağımlılığı, Saç-Kaş-Kıl Yolmak (Trikotilomani), Down Sendromu, Otizm, Kaygılı İletişimsizlik, Zekâ Geriliği, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Özel Öğrenme Güçlüğü, Çekingenlik, Suçluluk Hisseden Ebeveynler, Depresyon, Cinsel Kimlik Farklılığı, Ebeveynden Güzel Çocuk/Çocuktan Güzel Ebeveyn, Ergenlik, Üstün Zekâlılar, Taciz ve Tecavüz, Fiziksel Engelli Olmak, Korkular ve Fobiler, Bağımlılık, Cimrilik, Kardeş Kıskançlığı gibi çok önemli konuların fiziksel ve ruhsal olası nedenlerini açıklıyor ve anne babalara, ailelere ve öğretmenlere çözüm önerilerinde bulunuyor.

Ayrıca Ebru Demirhan’ın daha önce yayınlanan ‘Yaşamın Gizli Sözleşmesi’, ‘Bedenin Şifa Kapıları’ isimli iki kitabı ve çocuklara yönelik ‘Benim Ailem’ isimli kitap serisi bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.