Ebru Şinik ile Okullarda Meditasyon Seminerleri Devam Ediyor

Ebru Şinik ile Okullarda Meditasyon Seminerleri Devam Ediyor

Sakin, dingin ve rahatlamış bir zihnin biz yetişkinler kadar gençler için de faydası tartışılamaz bir gerçek olduğu ortada.

İçinde bulundukları yoğun stres ve duygusal gerilimi hafifleten, konsantrasyonlarını arttıran, öğrencileri sınav süreçlerinde de rahatlatıp, destekleyen meditasyon tekniklerini öğrenmeleri onlara kazandırılacak en önemli alışkanlıklardan biri olmaya aday.


Harvard Tıp Fakültesi, Massachusetts Institute of Technology, Yale Üniversitesi gibi bilim dünyasının otorite kurumlarınca faydaları kanıtlatmış olan meditasyon, bilim insanlarına göre çağın insanoğluna yüklediği baskı ve stresle baş etmede kullanılan en etkili yöntemlerden biri. Kişinin hergün düzenli olarak meditasyon yapması, hem zihinsel hem de bedensel olarak büyük faydalar sağladığı gibi, duygusal detoks görevi de görüyor. 


Günümüzde hayatın ritmi geçen yüzyıllara nazaran daha hızlı ve atalarımıza göre çok daha fazla bilgi ve dış uyarıcının etkisi altındayız. Milyarlarca insan stres, endişeli hal, egonun yarattığı korkular, uykusuzluk ve kronik sağlık sorunlarından şikayet ediyor. Aslında hemen herkes zihnini sakinleştirmek ve huzura kavuşmak için bir arayış içerisinde.  


Sınava Girecek Öğrencilere Meditasyon Desteği


En başta zihinsel huzuru ve dinginliği sağlamak amacıyla yapılan meditasyon tekniği burada önem kazanıyor çünkü meditasyon zihni dinlendirmek amacıyla kullanılan bilimsel bazlı en etkili yöntem. Öyle ki bilim insanları tarafından “Strese Karşı Panzehir” olarak adlandırılıyor. Ebru Şinik meditasyonu tanımlarken “Meditasyon binlerce yıldır zihnin bitip tükenmek bilmeyen meşguliyetlerinin ve duygusal çalkantılarımızın ötesine geçmek, derin bir huzur ve daha yüksek bir şuur haline, içsel uyanıklığa ulaşmak için kullanılmaktadır” ifadelerini kullanıyor. 


Meditasyon esnasında deneyimlenen farkındalık hali, içinde bulunduğumuz yüzyılda her zamankinden çok daha değerli bir role sahip. On beş yaş üzerindeki tüm gençler için “Stres Yönetimi ve Konsantrasyon Artışı İçin Okullarda Meditasyon Eğitimi” başlıklı seminerler veren Ebru Şinik gençlere meditasyon alışkanlığı kazandırılmasının faydalarını anlatırken, “Gençlerin bu stresli ve yoğun dönemi daha verimli bir şekilde geçirmeleri ve potansiyellerini daha iyi ortaya koyabilmeleri için sağlıklı bir zihinsel alt yapıya sahip olmaları gerekir” diyor ve ekliyor “Yaşam kalitesi her zaman bedensel, zihinsel ve ruhsal dengemizle doğru orantılıdır. Aynı şekilde tüm potansiyelimizi açığa çıkararak verimli bir şekilde kullanabilmemiz de bedensel, zihinsel ve ruhsal bedenlerimizde eşzamanlı olarak dengede kalabilmemizle mümkün. O halde gençler, hayatlarının bu en önemli olabilecek dönemlerinde doğru nefes tekniklerini ve meditasyonun faydalı sonuçlarını hayatlarına katarlarsa, elbette onlar için de bu süreç daha verimli geçecektir.”
 

Odaklanma, Sağlıklı Uyku ve Dinlenmiş Bir Zihin İçin Meditasyon
 

Chopra Center  eğitmenlerinden Bütünsel Sağlık ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı Ebru Şinik, okullara özel olarak tasarladığı bir veya iki saatlik seminer içeriğini gençlerin yaş dönemi ve bu döneme ait gerçekleri göz önüne alarak kurguladığının altı çizerken, gençlere öğreteceği meditasyon ve nefes teknikleriyle onlara, gerek sınav öncesinde gerekse sınav esnasında fayda görecekleri deneyimler kazandırmayı hedefliyor. En son geçtiğimiz Cuma 22 Aralık da Mektebim Okulları Çiğli kampüsünde 9, 10, 11 ve 12.ci sınıflardan oluşan toplam 255 öğrenciye seminer veren Ebru Şinik, bu egzersizlerin çocuklarımıza yaşamları boyunca verebileceğimiz en değerli hedilerden biri olduğunu üstüne basarak belirtiyor.


Sınav Döneminde Yapılan Meditasyonun Faydaları Neler?


Stresi giderir


Sosyal roller, genel ve özel ilişkileri iyileşir, gelişir.


Fiziksel, zihinsel ve duygusal detoks yapılır 


Yaşamda mutlu ve tatmin olma hali artar 


Öz farkındalık hali gelişir 


Yaratıcılık ve sezgiler uyanır 


Yaşamdaki iniş çıkışları daha sakin ve soğukkanlılıkla algılarlar 


Uyku kalitesi artar, daha sağlıklı ve derin uyurlar 


Duygusal zeka ile beraber entellektüel zeka da gelişir


Genel başarı ivmesi yükselir.


İç huzur kazanılır, zihinde oluşan tüm negatif düşünce ve duygular dağılır.


Odaklanma yeteneği artar, konsantrasyon güçlenir 


Sportif aktivitelerdeki performans yükselir


Kaygı, endişe ve muhtelif korkuları azalır


Kronik yorgunluk ortadan kalkar


Bağışıklık sistemi güçlenir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.