EBSO Başkanı Yorgancılar, kur artışlarını değerlendirdi

EBSO Başkanı Yorgancılar, kur artışlarını değerlendirdi

Kurların artışını değerlendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, "Hammadde temini sıkıntısı yaşayan, fiyatları yüksek oranlarda artan üyelerimizin yüzde 91’inin benzer şekilde satışları da olumsuz etkilenmiştir." dedi.

Üyelerden gelen anket sonuçlarını paylaşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, “Her şeyden önemlisi, ülke kaynaklarının heba olması, halkın an be an fakirleşmesi ve ülkemizin çok ciddi yaralar almış olmasıdır” dedi.

Çözüm için kaybedilen her an çok daha büyük tedbirlerin koyulması gerektiğinin altını çizen Yorgancılar, “Belki de acı reçeteleri önümüze koyacak. Her birimiz tüm hücrelerimize kadar hissedeceğimiz bir krizin içindeyiz ve dilerim akıl ve bilim üstün gelir. Hammadde ile ilgili yurt içi mi? yurt dışı kaynaklı mı? Sorun yaşandığını sorduğumuz soruda; Yurtiçinde hammadde temininde sıkıntı yaşayanların oranı yüzde 75, yurtdışı kaynaklı sıkıntı yaşayanların oranı yüzde 68 olup, üyelerin yüzde 56’sı sorunu hem yurt içi hem de yurt dışı kaynaklı olarak göstermektedir” açıklamasını yaptı.

ender-yorgancilar-isyan-etti-kimse-soz-dinlemiyor-h60978-26d11.jpg

“Hammaddeye yüzde 50’nin üstünde zam geldi”

Yorgancılar, fiyatları sorguladığımız diğer bir soruda; üyelerin yüzde 99’u yurt içindeki fiyat yüksekliğine vurgu yapıldığını söyledi ve ekledi:

“Üyelerimizin yüzde 75’i de benzer şekilde yurt dışındaki fiyat yüksekliğini işaret etmektedir. Son 1 yıl içinde kullanılan hammaddeye yüzde kaç oranında zam geldi sorumuza; Üyelerimizin yüzde 37’si kullandığı hammaddeye yüzde 100’ün üstünde, yüzde 31’i yüzde 50-75 arasında zam geldiğini ifade etmektedir. Ankete cevap veren üyelerin yüzde 86’sına göre de hammaddeye yüzde 50’nin üstünde zam geldi.”

“Artışlar satışları olumsuz etkiliyor”

Hammaddeye gelen zamlar ve yaşanan tedarik sıkıntısı nedeniyle maliyetlerin arttığına değinen Yorgancılar, “Gelen yanıtlara baktığımızda; Üyelerimizin yüzde 31’i maliyetlerinin yüzde 25-50 arasında arttığını, üyelerimizin yarısından fazlası, yüzde 50’nin üstünde maliyet artışı ile karşı karşıya olduğunu teyit etmektedir. Hammadde temini sıkıntısı yaşayan, fiyatları yüksek oranlarda artan üyelerimizin yüzde 91’inin benzer şekilde satışları da olumsuz etkilenmiştir. Sadece yüzde 9’u olumsuz bir etkilenme yaşamadıklarını belirtmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.