EBSO Başkanı Yorgancılar, yeni ekonomi programını değerlendirdi

EBSO Başkanı Yorgancılar, yeni ekonomi programını değerlendirdi

“Yeni Ekonomi Programı’ndaki veriler memnuniyet verici”

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan ve ana mottosunun “Değişim” olduğu Yeni Ekonomi Programı’nda, bir öncekine göre revize edilen veriler dikkat çekicidir. Büyümeyi yeniden yüzde 5’ler seviyesinde görmekten büyük memnuniyet duyduk. Zira, Türkiye’nin gerek yatırım gerekse istihdam yaratabilmesi açısından biliyoruz ki en az bu seviyede büyümesi gerekmektedir.” dedi.  
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020-2022 Yeni Ekonomi Programı (YEP)  lansman toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Sürdürülebilir büyüme için, kamu ve hane halkı harcamaları ile değil, yatırımla, ihracatla büyüyebilmeliyiz” dedi. 
 
Başkan Yorgancılar “Diğer yandan programda atılacak adımlar arasında yer alan, KİT’lerin kamu maliyesine yüklerinin azaltılacak olması,  Etkin olmayan teşviklerin kaldırılacak olması, Gıda enflasyonunun önleme tedbirleri arasında yer alan kooperatifçiliğin etkinleştirilmesi, Tüm açıklanan son paketlerde, özellikle de cari açık açısından ar-ge’nin özel bir yer tutması, İstihdama yönelik mesleki eğitim programları ile Son Meslek Komiteleri Ortak Toplantımızın ana gündemi olan Afrika Pazarı’nın değerlendirilmesi hususunun programa girmiş olması ve Kamunun enflasyon hedefine uygun fiyatlama yapacağının açıklanmasını oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.

Özellikle, 2018 yılından bu yana hem elektrik, hem de doğalgaza gelen zamları artan maliyetler ile birlikte değerlendirildiğinde, Yeni Ekonomi Programı’nda da tespit edilen bu adımlardan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Yorgancılar “Reel sektör temsilcileri olarak, bizler üreterek, istihdam yaratarak ve ihracat gerçekleştirerek ülkemize katkı koymaya devam edeceğiz. Dileriz, programda belirtilen hedefler yakalanır ve üretimi destekleyen tedbirler başarıyla hayata geçirilerek beklediğimiz değişim gerçekleşir”  diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.