EBSO’ dan üyelerine 30 milyon liralık nefes kredisi

EBSO’ dan üyelerine 30 milyon liralık nefes kredisi

"Hedef KOBİ’lerimizin finansmana erişiminin kolaylaştırılması”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) can suyu olan TOBB Nefes Kredisi’nin 18 aya uzatılan vadesi ile tekrar hayata geçirildiğini belirterek, “Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimiz 200 bin TL’ye kadar düşük faizle kredi kullanabilecek. Hedef KOBİ’lerimizin finansmana erişiminin kolaylaştırılması” dedi. 

TOBB Nefes Kredisi imza töreninin İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyası temsilcilerinin  katılımı ile gerçekleştiğini hatırlatan Yorgancılar, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, kredi miktarı ve ödeme kolaylıklarını müjdelemişti. Bu müjdeye bizde EBSO olarak katılmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz” dedi. 

Ekonomiye büyük katkı sağladı

Olağanüstü olayların yaşandığı 2016’nın son günlerinde ekonomide yaşanan durgunluğa karşı uygulamaya konan TOBB Nefes Kredisi’nin 2017’de ekonomiye büyük bir ivme kazandırdığının rakamlarla ortaya konduğuna dikkat çeken Yorgancılar, geçtiğimiz yıl TOBB Nefes Kredisi’ne 4 milyon TL’ ile katkıda bulunduklarını, proje kapsamında işbirliği yapılan bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanımı ve TOBB’un katkısı eklendiğinde EBSO üyesi KOBİ’lere aktarılan kaynağın 53 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. Yorgancılar, “Yeni dönem için EBSO olarak 3 milyon liralık bir kaynak sağladık. Bankalardan 10 katına kadar kredi kullanımı ve TOBB’un katkısı eklendiğinde EBSO olarak KOBİ’lerimize aktardığımız kaynak yaklaşık 40 milyon TL’yi bulacak” diye konuştu. Başkan Yorgancılar, sanayiciler olarak üretime, istihdama, yatırıma ve ihracata devam etme konusunda uygulamaya konan TOBB Nefes Kredisi’nde faiz oranının aylık yüzde 0.99, yıllık yüzde 11.98 olarak belirlendiğini, KOBİ’lerin kullandığı kredinin altı ay ana para geri ödemesiz, 18 ay olacağını ve ülke genelinde KOBİ’ler için ayrılan kredi miktarının 7.5 milyar TL olduğunu bildirdi. 

NEFES KREDİSİ BAŞVURU KOŞULLARI 

Üyelerimiz ilk etapta Odamızdan faaliyet belgesi alacaklardır
Faiz oranı aylık  yüzde 0. 99, yıllık yüzde 11.88 olarak belirlenmiştir
Kredi vadesi ilk 6 ay ödemesiz olmak üzere, toplam 18 ay olacaktır.
Geri ödemeler 12 eşit taksit halinde yapılacaktır.
Başvurular, bankalar ve KGF tarafından birlikte değerlendirilecektir.
KGF, kredi tutarının yüzde 85’ine hazine destekli kefalet verecektir.
Üyelerimiz 200.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecektir.
Banka masrafı, kefalet oranının yüzde 0.03 (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır (en fazla 51 TL).
Kredi anapara dönüşleri tekrar kredi olarak kullandırılmayacaktır.
Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Vakıfbank, Vakıf Katılım, Halkbank ve Denizbank şubelerinden kullanım yapılabilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.