EBSO VE BAŞKAN YORGANCILAR’IN BAŞARISI!

EBSO VE BAŞKAN YORGANCILAR’IN BAŞARISI!

Ali Eyce yazdı...

Dünya’da ne olur, biter bilmem ama Türkiye’de ve özellikle de İzmir’de çok güzel şeylerin olacağı, gelecek yılların daha güzel olacağı şimdi yapılan çalışmalar ve atılan adımlarla belli.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Avrupa Birliği’ne bir proje sundu. Tam 485 Bin Euro bütçeli proje, AB tarafından kabul edildi.

Projenin detayında neler var ayrı bir konu ama temelinde şu var, özellikle mesleki eğitim veren okullarda, eğitimcilerin gelişen teknolojiye bağlı olarak eğitici seviyelerinin yükseltilmesi.

Bunun getireceği şey ise belli, iyi bir eğitici, iyi bir eğitim ve iyi eğitilmiş insan gücü demek.

Sanayinin özellikle, iyi eğitilmiş, işini bilen, teknolojiyi bilen insan gücüne çok ama ihtiyaç olduğunu iş insanlar her ortamda söylüyor.

Maalesef Türkiye’de insan sayımızın çokluğunu bağlı olarak iyi bilen, teknolojiyi bilen, kaliteli işçi sayımızda her geçen gün azalıyor.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilerle yaptığı görüşmeler ışığında bu konuya çok yerinde bir bakış açısı yakaladı.

Neden kaliteli işçimiz yok sorusunun cevabında, onları kaliteli şekilde eğitim verecek insanların öncelikle gelişen teknolojiye bağlı olarak eğitilmeleri gerektiğin noktasına getirdi.

Önce eğitimcileri eğitilmesine destek olalım, onları her anlamda bilgi sahibi olarak donatalım, sonra onlar yaptıkları eğitimlerle, ekonomiye kaliteli işçi kazandıracak şekilde eğitim versinler.

6546.jpg

Doğru düşünce, doğru çözüm, doğru proje ve doğal olarak da doğru bir destek geldi.

Avrupa Birliği, insan gücü kalitesini attıracak projeye binlerce Euro para göndermeyi kabul etti.

Onlar da biliyor ki, dünyada gelişen ekonominin temelinde gelişen insan gücü kalitesi vardır.

EBSO Başkanı Yorgancılar başta olmak üzere, projeye katkı koyan, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese, bu ülkenin geleceği olan gençler adına özelikle teşekkür etmek gerekiyor.

Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’si, her birimizin taşın altına eline koymasıyla mümkün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.