EBSO'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu için sağduyu çağrısı

EBSO'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu için sağduyu çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, dün gerçekleştirilen saldırıyla ilgili sağduyulu olma çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün katıldığı şehit cenazesinde bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıya bir çok kesimden kınamalar yapılırken, bir mesaj da Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan geldi. Meclis Başkanı Salih Esen ve yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın imzasını taşıyan basın bildirisinde saldırıyı endişeyle izledikleri ve üzüntü duydukları belirtildi.  

İşte o açıklamanın tamamı:

BU SON OLSUN!

Şehitlerimizin cenaze törenleri; ülkesini seven, ülkesinin birliğini savunan bu ülkede nefes alan her yurttaşın ortak bir acı etrafında toplandığı çok özel anlardır. Böyle bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı endişe ile izledik.

Söz konusu saldırı her kime yapılırsa yapılsın, siyasi görüşü ne olursa olsun, kabul etmemiz, anlamamız, hoş görmemiz mümkün değildir.

Gerek şiddet anı ve gerekse olay sonrasındaki linç girişimi bir daha yaşanmasını istemeyeceğimiz kadar ürkütücü idi.

Toplumun bu denli ayrışmasından, kutuplaşmasından derin üzüntü duymaktayız. Her geçen gün daha da derinleştiğini hissettiğimiz “benden olmayana tahammülsüzlük”

ile birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve ekonomimiz ciddi yara almaktadır.

Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu topraklara borcu olduğunu düşünen her bireyin, özellikle de siyasilerimizin daha birleştirici, daha itidalli, daha sevgi ve saygıyı merkeze alan bir tutum içinde davranmalarını bekliyoruz.

Bu son olsun. Çünkü, “Başka Türkiye Yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.