EBSOV'dan Öğrenci Bursları İçin Kerem Görsev Konseri

EBSOV'dan Öğrenci Bursları İçin Kerem Görsev Konseri

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği öğrencilere burs sağlanması amacıyla, dünyaca tanınan caz sanatçısı ve besteci Kerem Görsev'i sahneye çıkardı. 

EBSOV Kadınlar Birliği'nin Dünya Caz Günü'ne denk getirerek, öğrencilerin yararına düzenlediği anlamlı gecede Kerem Görsev sanatseverleri adeta büyüledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde sahne alan Kerem Görsev Quarted, birbirinden güzel eserler arasından seçilen 13 parçalık bir repertuar seslendirdi. 1950 ve 1960’ların Broadway film müzikleri ve Amerika’nın caz standartlarından oluşan eserlerinden örnekler sergileyen Görsev, Four Days, Weekend, Summer Breeze, Conservation With The Bass, I Love May, Hand Snd Lips, Dream of Saxello, Sir Ali, Be Be Be, Mango, Masai Mara, V8 ve Flying Notes’in esin kaynağı hikayelerini de salonu dolduran sanatseverlerle paylaştı. Kerem Görsev’in piyanoya sihirli dokunuşlarının yanısıra kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksafonda Engin Recepoğulları da performanslarıyla İzmirli sanatseverlerden coşkulu alkış aldı.

Konserden elde edilen gelir, EBSO Vakfı’nın lise ve üniversite öğrencilerine verdiği burslar hesabına aktarıldı.

Geleceğe dair umut

EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kocagil, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini vurgularken, “Bu süreçte ruhumuz biraz yorulmuş olabilir. Ancak umut her zaman vardır. Bugünü anlamlı kılan da çocuklarımızın geleceğine bir tuğla koyarken, ruhumuzu iyileştirecek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmamızdır” dedi.

EBSO Vakfı’nın 1997 yılında kurulduğunu hatırlatan Kocagil, sanayicilerin eşlerinden oluşan Kadınlar Birliği’nin de 2005 yılında faaliyete başlamasından bugüne kadar her biri büyük yankı uyandıran 12 konser gerçekleştirdiğini ifade etti. Cengiz Kocagil, Almanya’nın 2. Dünya Savaşı sonrasında kalkınmasında en önemli etkenlerden birinin restorasyona tiyatro binalarından başlanmasını örnek gösterirken, şunları söyledi:

Eğitime hizmeti amaç edinmiş bir vakıf olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; kültür ve sanat, insanlığın karanlığa ve cehalete karşı en büyük kalkanıdır. Bu farkındalığı en çok batılı ve gelişmiş ülkelerin keşfetmiş olması bir tesadüf olabilir mi? ‘Zor dönemlerde kültür ve sanat etkinlikleri gereksizdir’ düşüncesinin aksine insanların böylesi dönemlerde kültüre ve sanata gereksinimleri vardır. Zira, kültür ve sanat ruhun şifası, umudun da en büyük kaynağıdır.”

EBSOV-konser-1

Atatürk’ün “Sanatsız kalmış milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan Kocagil, EBSO Vakfı’nın da bu bilinç ve farkındalıkla kültür ve sanat faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için durmaksızın çaba gösterdiğini bildirdi.

İzmir farkı

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, 8 bin 500 yıllık kültür mirasına sahip, 12 Lyon kentine ev sahipliği yapmış, Victor Hugo’nun prensese benzettiği, Osmanlı döneminin ilk tiyatro oyunu ve operetlerinin sahnelendiği, Kurtuluş Savaşı’nın sona erdiği, Ulu Önder Atatürk’ün de “Ben İzmirlileri severim, İzmirliler de beni sever” sözleriyle onurlandırdığı İzmir’in bu büyük onuru taşımanın sorumluluğu ve bilincinde olduğuna dikkat çekti.

ebsov-konser-2

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği olarak lise ve üniversite öğrencilerine verilen burslara katkıda bulunmak üzere anlamlı bir kültür sanat etkinliği daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Özduran, “Batının en doğusu, doğunun en batısı İzmirimize ve İzmirliliğe çok yakıştığını düşündüğümüz konserimizde ünlü caz piyanistimiz Kerem Görsev ile birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Ünlü düşünür Eflatun ‘Müzik eğlence değil, iyilik ve eğitim oluşumunun temelidir’ demiş. Ülkemiz ve insanlık alemi zor bir dönemeçten geçerek acılı günler yaşadı. Eğer nokta kadar umudumuz varsa ve umutlarımızı mayalandırma yolunda bilim ve sanatı ön planda tutabiliyorsak, aydınlık yarınlarımızı hazırlıyoruz demektir. Müziğin bütünleştirici çatısı altında tüm dünyaya ve ülkemize mavi gök kubbe ve okyanuslar kadar sonsuz iyilik, güzellik, barış ve kardeşlik diliyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ da, kültür ve sanat etkinliklerine desteklerinin her zaman süreceğini belirtirken, Türkiye’nin projelendirilen ilk opera binasının da İzmir’de inşa edileceği müjdesini verdi.

Eğitim ve kültür-sanat için önem taşıyan organizasyona destekleri dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi adına başkan danışmanı Muzaffer Tunçağ’a, Türkiye’yi yurt dışında da başarıyla temsil eden sanatçı Kerem Görsev’e ve gecenin sunuculuğunu üstlenen Hürriyet Gazetesi yazarı Ayçe Dikmen’e plaket verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.