EÇEV, Eğitim Yılını ‘Zirve’de Kutlamaya Devam Ediyor

EÇEV, Eğitim Yılını ‘Zirve’de Kutlamaya Devam Ediyor

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, iki hafta sürecek “EÇEV Zirvesi” ile yeni eğitim öğretim yılına “Merhaba” demeye hazırlanıyor

İzmirli eğitimciler ve gönüllüleriyle birlikte İzmir sokaklarında yapan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Alsancak’ta halkında katılımı ile eğlenceli bir kortej oluşturdu. Eğitim merkezlerindeki öğrencilerinden oluşan Ritim Grubu ile okul zili çalıp hadi “yaşasın okul başlıyor” “okul çok güzel sende gelsene” “çağdaş bilimsel eğitim şart” dediler. Eğitimi kentin gündeminde ön sıralara taşımayı hedefleyen vakıf, Zirve boyunca “eğitim” teması altında düzenlenecek çok sayıda etkinlikle STK’lardan gönüllülere, öğretmenlerden kuruculara, farklı paydaşlarıyla bir araya gelmeyi planlıyor. 
Eğitimde fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim ufkuna erişmek için 1995 yılından bu yana İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, 2017-2018 öğretim yılını iki hafta sürecek EÇEV Zirvesi ile karşılıyor. 


EÇEV kuruluş vizyonu, ilkeleri ve amaçlarını gerçekleştirmek yolunda daha güçlü bir etki ve kapasite ile 25.yılına ilerlemek amacıyla 2017-2020 yılı Stratejik Planını hazırladı. Yaptığı çalışmalarla değişen ve gelişen eğitim içerikleri ve etkinlikleriyle daha çok yararlanıcıya ulaşmayı hedefleyen Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, değişen eğitim sistemi ve eğitimden beklenen ihtiyaçların karşılanması, sivil toplum ve gönüllülük alanında ortaya çıkan yeni yaklaşımları gözeterek planladığı çalışmalar kapsamında, 11 – 25 Eylül tarihleri arasında eğitimin öncelik olduğunu düşünen yeni gönüllüler ile buluşmayı hedefliyor.   
 

Sosyal Medya kampanyası ile daha fazla dikkat çekmeyi planlıyor. Yeni Eğitim-Öğretim Yılının Açılışında Önlüklü Kampanya

Eğitimin önemine dikkat çekmek için aynı zamanda sosyal medya çalışmaları yapan EÇEV, herkesin katılabileceği sosyal medya kampanyasıyla yeni eğitim öğretim yılını kutluyor. Eğitimin neşesini, okula gitmenin keyfini, öğrenmenin heyecanını hatırlamak ve paylaşmak üzere kampanyaya katılmak isteyen herkesi okulların açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü boyunca, okul yıllarından bir fotoğrafını #yaşasınokullaraçılıyor, #şimdiokulluolduk, #çağdaşbilimseleğitim, #eğitimşart, #okulnegüzel hashtag’leri ile sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor. 

 

23 Eylül de gerçekleşecek Eğitim Buluşmalarını “ Eğitimde Finlandiya Modeli” ile başlatıyor. 
 

Zirve kapsamında eğitimcileri de özel bir etkinlikte buluşturmayı hedefleyen EÇEV Eğitim Buluşmaları’nın bu yılki konusu “Eğitimde Finlandiya Modeli” olarak belirlendi. Eğitim politikaları ve uygulamalarında yaptığı yeniliklerle son yıllarda yarattığı değişim ve elde ettiği başarı ile dünya genelinde ilgi ve merak uyandıran Finlandiya Eğitim Modeli’nin prensiplerini, özelliklerini ve süreçlerini paylaşmak üzere Fin eğitim uzmanı Dr. Anna-Kaisa Pudas etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılıyor. Dr. Pudas’ın sunumunun ardından soru-cevap bölümünün yer alacağı buluşma 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Mövenpick Otel’de gerçekleşecek. Önkayıtla ve ücretsiz olarak katılıma açık olan etkinliğe öğretmen, eğitim yöneticileri ve eğitim uzmanlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. 
 

Ayrıca bu sene ilk kez Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kız çocukların eğitimini destekliyor! 
 

2013 yılında İzmir’de doğan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Sosyal sorumluluk konusunda bir adım atarak EÇEV’li kız çocukların eğitimini destekliyor. Bu yıl 24 Eylül Pazar günü 50 kentte eş zamanlı olarak düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turunda, EÇEV’e gönül verenler de pedal çevirecek. 
 

EGİAD tarafından eğitime destek için düzenlenen İdil Biret Konseri 25 Eylül’de!
 

Ege Genç İşadamları Derneği ortak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği Dokuz Eylül Senfoni & İdil Biret Konseri ile eğitime destek veriyor. Konser, 25 Eylül Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, saat 20.00’de.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.