EÇEV kurucularından bağışçılara teşekkür

EÇEV kurucularından bağışçılara teşekkür

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği çalışmalarını destekleyen bağışçı ve sponsorlarına teşekkür etti.

 

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından bu yıl 11-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen EÇEV Zirvesi kapsamında, vakfın kurucu üyeleri, yönetim kurulu ve çalışanları, 19 Eylül Çarşamba akşamı Kordon Otel’de yapılan Kurucu Üyeler Buluşmasında bir araya geldi. Bu yılki Buluşmada Vakfın eğitime destek faaliyetlerinin hayata geçmesi ve yaygınlaşmasında önemli katkıları olan bağışçı kişi ve kurumlar için de bir teşekkür töreni düzenlendi.

Eğitimde fırsat eşitsizliği ile mücadele edilmesi inancıyla 1995 yılında İzmir’de 96 aydının girişimiyle kurulan EÇEV, 25.kuruluş yılı olan 2020’ye yönelik stratejik planı kapsamında, sivil toplum alanındaki yenilikçi yaklaşımları gözeterek, vakfın kurumsal yapısını güçlendirilmesi, çocuk ve gençlerin kişisel gelişimine katkıda sağlanması ve toplumsal farkındalığın artırılması ekseninde çalışmalar yürütüyor. EÇEV, her yıl Eylül ayında eğitim öğretim yılının açılışını kutlamak ve eğitimi kent gündeminin merkezine taşımak amacıyla EÇEV Zirvesini düzenliyor. Zirve etkinlikleri arasında yer alan Kurucu Üye Buluşmasında Vakfın kurucuları, yönetim kurulu ve çalışanları bir araya geldi.

EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, sivil toplum kuruluşlarının gerekliliğini ve önemini dile getirdiği açılış konuşmasında, bu alanda iş yapma biçimlerinin değişmekte olduğunu belirtirken, EÇEV ve benzeri kuruluşların daha fazla alanda, daha farklı ve yenilikçi işler yapması gerektiğini vurguladı. Reşitoğlu: “Bugün aramızda bireysel ve kurumsal bağışçılarımız da var. Biz bağışçılarımızla yol alabilen bir vakıfız. Onlar iyi ki var. Bugünkü toplantımızda çağdaş eğitimde fırsat eşitliği yaratma çabamızda bize büyük destekler veren bağışçılarımıza, kurucularımızın huzurunda teşekkür etmek istiyoruz” dedi.  

Toplantının giriş bölümünde, Vakıf Genel Sekreteri Şule Keskiner, geçen eğitim öğretim döneminde eğitimde fırsat eşitliği yaratma vizyonuyla yapılan çalışmaları, eğitim bursları, yurt hizmetleri, gençlere ve öğretmenlere yönelik mesleki gelişim projeleri,  kaynak yaratma faaliyetleri, aile destek programları ve kurumsal kimlik yenileme başlıkları altında özetledi. Vakfın yeni döneme yönelik yeni projelerinin paylaşılmasının ardından, toplantı teşekkürlerin sunulmasıyla devam etti.

İlk olarak, kuruluşundan bu yana Vakıf faaliyetlerinde kullanılmak üzere bina, arsa, mülk bağışlayan, Vakfın uzun süreli kullanımına tahsis eden veya işletme giderlerini karşılayan bağışçılara teşekkür edildi. Vakfın, markalaşmış eğitim projelerine ve geleneksel etkinliklerine ev sahipliği yaparak destek olan kurumlara teşekkürlerinin takdimi ile devam eden programda,  daha sonra yaptıkları bağışlar, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerle Vakfın burs havuzuna ve eğitime destek faaliyetlerine son üç yıl içinde belli bir miktarın üzerinde kaynak yaratan kişi, kurum ve gruplara da teşekkür sunuldu. Teşekkürlerin toplantıya katılan Vakıf kurucuları ve önceki dönem yönetim kurullarında görev almış üyeler tarafından takdim edildiği toplantıda, duygusal anlar da yaşandı. Toplantıda teşekkür sunulan bağışçı ve destekçiler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İzmiroğlu Ailesi, Carfi Ailesi, Çimentaş Grup, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ekin Koleji, İzmir Özel Türk Koleji, İzmir Özel SEV İlkokulu, İzmir Palas, Çeşme Boyalık Beach Otel, Eldor Elektronik, Yarış Kabin yer aldı. Son üç yılda EÇEV burs fonlarına ve vakıf faaliyetlerine bireysel bağışlarıyla büyük destek veren Meral Somer, Halil Tokoğlu, Necla Kardeş, Rami Berki, Sevgi-Reha-Sema Aysay, Alim Ahmet Şenocak gibi isimlere teşekkür verilen toplantıda, gerçekleştirdikleri örnek sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerle katkı sağlayan EÇEV-İTK İkinci El Kermesi Gönüllüleri, Işıkkent Okul-Aile Birlikleri, Melbourne Cumhuriyet Korosu, EÇEV Etkinlik Takımı Gönüllüleri ve Aydan Sakbaş’a da teşekkür edildi. Toplantıda, kısa süre önce ebediyete intikal etmiş olan merhum Dr. Engin Tonguç ile merhume Nevval Akiş Dicle de anıldı.

Teşekkür töreni sonrasında, vakıfta 5, 10 veya 15 yıldır çalışmakta olan personele de madalya ve sertifikaları verildi. EÇEV’in kurucu üyeleri, yönetim kurulu ve personelinin kendi arasında eğitim yılı değerlendirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.