EÇEV'den çocuk ve gençlik edebiyat şöleni

EÇEV'den çocuk ve gençlik edebiyat şöleni

12 ve 13 Ocak’ta gerçekleşecek 5. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri aralarında dünyaca ünlü Fransız yazar Brigitte Labbe’nin de olduğu çok özel konukları ağırlıyor.

2015’ten beri her yıl Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından düzenlenen İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri’nin (ÇOGED) bu yıl 5.si gerçekleşiyor. Son iki yıldır kapsam genişletip iki günlük bir edebiyat şölenine dönüşen etkinliğin bu yılki teması “Düşünmek.” Özel İzmir SEV İlkokulu’nda gerçekleşecek edebiyat günleri kapsamında 12 Ocak Cumartesi günü eğitimcilere yönelik çeşitli atölyeler ayrılacak. 13 Ocak Pazar günü boyunca her yaştan edebiyatsevere hitap edecek söyleşiler, işlikler, gösteriler ile Gençler Öykü ve Şiir Yarışması’nın ödül töreni yer alacak. Etkinliğin her iki gününde, Çıtır Çıtır Felsefe kitaplarının yazarı Brigitte Labbe ve Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama Merkezi’nin kurucusu akademisyen ve yazar Prof. Dr. Sedat Sever ile hem eğitimcilere hem de genel katılımcılara yönelik olarak söyleşiler gerçekleştirilecek. İki tam gün boyunca çocuk ve gençlik edebiyatı alanında çalışan yayın evlerinin stantları da etkinlikte yer alacak. 

Brigitte Labbe İzmir’li Okurlarıyla Bir Araya Geliyor

Dünyada ve Türkiye’de büyük ses getiren; felsefe ile gündelik yaşamı bir araya getiren, çocukların soyut kavramlara hakimiyet geliştirmesine yardımcı olan Çıtır Çıtır Felsefe kitaplarının yazarı Brigitte Labbe bu yılki etkinliğin ana konuğu. Labbe, ardıl çeviri eşliğinde, 12 Ocak günü eğitimcilerle, 13 Ocak’ta da her yaştan edebiyatseverle bir araya gelecek.  

Her Alandan Eğitimci için İşlikler

Geçen yıl itibariyle iki güne yayılan ÇOGED’in ilk günü öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik işliklere ayrılacak. Sabah iki, öğleden sonra bir oturum halinde gerçekleşecek işlikler arasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dilbilimci Prof. Dr. Semiramis Yağcıoğlu’nun “Öykülerle Eleştirel Düşünce Becerileri Nasıl Geliştirilir?” ve Türkiye Felsefe Olimpiyatları kurucusu Nuran Direk’in eleştirel düşüncenin ne olduğu üzerine düşünmeye davet eden “Düşün Patikaları” çalışmaları ve Prof. Dr. Sedat Sever ile “Birey Olma Sürecinde Sanatsal Uyaranlar” temalı bir söyleşi de bulunuyor. Başta yazın ve edebiyat olmak üzere, görsel sanatlar, drama, müzik, sinema ve felsefe gibi pek çok alanla ilgili farklı eğitim alanlarına ve düzeylerine hitap eden işliklere katılım önkayıt gerektiriyor. Gün, 15.15’te kayıtlı katılımcıların tamamına açık olarak Brigitte Labbe söyleşisinin ardından son bulacak.

Çocuklar, Gençler, Aileler de Edebiyatla Buluşuyor

Genel katılıma açık gerçekleştirilecek ikinci gün her yaştan edebiyatsevere hitap edecek faaliyetlerle dolu olacak. Saat 11.00’de Brigitte Labbe söyleşisi ile yapılan açılışı 12.45’te İlker Kılıçer’in pandomim gösterisi ve 14.15’te Barış Çocuk Senfoni Orkestrası Konseri takip edecek. 15.00’te Prof. Dr. Sedat Sever ile “Çocuk Okur Büyük Düşünür” başlıklı söyleşinin ardından gün 16.00’da başlayacak Gençler Öykü ve Şiir Yarışması Ödül Töreni ile son bulacak. Katılımcılar gün boyu süren kitap fuarında yayınevleri ve yazarlarla da buluşabilecekler. 

5. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde Özel İzmir Sev İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek. Daha ayrıntılı bilgi almak veya eğitim işliklerine kayıt olmak için www.ecevcocukvegenclikedebiyati.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.