EÇEV’e Yaşam Elekleri ile katkı

EÇEV’e Yaşam Elekleri ile katkı

Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri Sergisinin tüm geliri Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV’in eğitim projeleri için bağışlanacak.

Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri Sergisi, 24 Nisan Pazar günü sergilenecek. Serginin ev sahipliğini restorasyon çalışmaları tamamlanarak Alsancak’ın sosyal hayatına kazandırılan BonVivant üstlendi. Serginin tüm geliri Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV’in eğitim projeleri için bağışlanacak. 51 Elek bağışçısı kadının atölye çalışmalarında işlediği 70 eleğin geliri 51 kız öğrenciye burs olarak verilecek.

Armağan Portakal ve Benan Bilek’in bir yıl boyunca ayda bir buluşma ile düzenledikleri Yaşam Elekleri Atölyelerinde mutlu sona ulaşıldı. Bir klasik haline gelen ve her çalışma sezonunun sonunda bir STK için sergi ile taçlanan Yaşam Elekleri Projesinde bu dönem eser sayısı 70’e ulaştı. Atölye katılımlarında işledikleri elekleri bağışlayan 51 kadın, toplam 70 eleği Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV’in “51 Kadından 51 Öğrenciye” projesi için sergiliyorlar. 24 Nisan Pazar günü saat 16.00’da açılacak sergi yalnızca o gün ziyaret edilebilecek.

armagan-portakal-benan-bilek.jpeg

Sergide neler var

İlk kez 18 yıl önce Benan Bilek tarafından yapılan ve yıllar içerisinde bir sanat çalışması haline gelen “Un Eleği Üzerine İplikler ile Resimler”, dört yıl önce Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle bir atölye çalışmasına dönüştü. Büyük bir ilgiyle karşılanan atölyelere sadece İzmir’den değil farklı illerden de katılımlar oldu. Tam gün süren etkinlik boyunca katılımcılar elek üzerine kendi istedikleri resimleri aktardılar ve farklı işleme tekniklerini bir arada kullanarak eleklerini renklendirdiler. Yaşam Elekleri Sergisi eserleri, her yıl bir başka proje için bağışlanıyor. Bu yıl da sergilenecek eleklerde simgeler ve sevgiler bir arada. Katılımcıların bazıları kendi evlerini, yaşam alanları resmederken, kimisi de eleğine hayallerini aktardı. Emeklerini ve eleklerini bağışlayan katılımcılar bu yıl kız çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunacak olmaktan da mutluluk duyuyorlar.

51 Meleğin Yaşam Eleği

Katılımcı sayısı her geçen yıl artan Torlak Çiftliği Benan Bilek’le Yaşam Elekleri Atölyeleri, her buluşmada en fazla sekiz katılımcı ile gerçekleşiyor. Pandemi dönemindeki önlemler doğrultusunda daha da kısıtlanan katılımcı ile 51 bağışçı kadına ulaşılan bu yılki sergide 70 Yaşam Eleği yer alıyor.

2022-yasamelekleri-gorsel.jpg

Anıl Can Özalp, Arzu Sarıgül, Aslı Karhan Liman, Ayla Demiray, Aylin Acar, Aylin Cankaflı, Aysevil Susuzlu, Ayşegül Kiper, Ayşın Aksu, Ayzıt Uysal, Banu Yüksel, Behire Ayduk, Belgin Akyavaş, Bernev Atlıer, Birsen Sarıgedik, Çağla Günay, Demet Günaydınlar, Dilek Parlak, Duygu Erdoğan, Ezgi Denizel Güven, Fatma Eken, Ferda Tilmensağır, Filiz Ömeroğlu, Funda Tunçer, Gülçin Koç Oymak, Gülgün Doğan Elçi, Handan Benli, Handan Küçükören, Hayal Vanlıoğlu,, Hayriye Tombak, Hülya Aydoğan, Hülya Özkan, Hüsniye Şatafoğlu, Hüsniye Tuncer, Işık Doğusoy, Kübra Nalan Gurbet, Mine Gürel Yurttaş, Müge Ergin, Nilbert Yılmaz, Nilgün Kahya Demirsoy, Özge Yazıcılar, Renginar Kılıç, Saadet Tokgöz, Selmin Çıray, Sevilay Soysal, Sunay Celep, Şebnem Gündür, Şükran Ünal, Tijen Atasoy, Tülay Alan, Yasemin Reşitoğlu’nun sevgi, umut ve paylaşımı işledikleri eleklerinde siz de kendi renklerinizi bulacaksınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.