Eczacıların Işık Ağabey’i unutulmadı

Eczacıların Işık Ağabey’i unutulmadı

EDAK Ecza Kooperatifi’nin kurucularından Eczacı Nur Işık Boyacıgiller, ölümünün 18. yılında kabri başında törenle anıldı.

Anma töreninde konuşan EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı  Eczacı Sarp Yaklav, Işık Boyacıgiller’in vizyonerliği ile hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek, “Onun yeri kolay kolay doldurulamaz. O tüm kooperatif çalışanlarının ve eczacı ortaklarımızın  Işık Ağabey'i idi. Bizim de Işık arkadaşımızdı. Onu hasretle anıyoruz.” dedi.
İzmir Aşağı Narlıdere Kabristanında düzenlenen anma törenine  eczacı meslek örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, meslektaşları ve EDAK çalışanları ile Boyacıgiller'in eşi  Eczacı Asuman Boyacıgiller de katıldı. 

30 Aralık 1999’da hayatını kaybeden Çağdaş Eczacılık Hareketi’nin önderi, EDAK Kurucularından Eczacı Nur Işık Boyacıgiller’i anma etkinliğinde, EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav bir konuşma yaptı.


Yaklav konuşmasında Türkiye'deki ecza kooperatifçiliği hareketinin kurulmasında ve gelişiminde önemli rol oynayan Boyacıgiller'in ileri görüşlülüğünü anlattı. Bugün küresel boyutta yaşanan ekonomik krizlerden çıkış yolunun yine kooperatifler olduğunu belirtti. Yaklav şunları söyledi; "Işık Boyacıgiller'i kaybedeli tam 18 yıl oldu. O günleri de bugün gibi hatırlıyorum. Onun yeri kolay kolay doldurulamaz. O tüm kooperatif çalışanlarının ve eczacı ortaklarımızın  Işık Ağabey'i idi. Bizim de Işık arkadaşımızdı. Onu hasretle anıyoruz. O, kooperatifçiliği bir yaşam biçimi olarak gördü. Ekonomi sadece ticaret, para kazanmak değildir, insanla da ilgilidir. İşte kooperatifler, ilkeleri ve değerleriyle, insanla ilgili olana, sosyal yönümüze de kattığı değerle ayrı bir öneme sahiptir. Ve bugün de gelecekte de sosyal ekonomi kavramı ile kooperatifçilik vazgeçilmez ekonomik yapılardan biri olacaktır. Bizler de onun bayrağını daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. EDAK'ın kurulduğu 1979 yılındaki ruhu hala taşıyoruz.  Onun ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.