Edebiyatta Tecavüz Şikayeti

Edebiyatta Tecavüz Şikayeti

Romanda tecavüze suç duyurusu

Romanının bir bölümünde kitabın yazarının, köpeğe nasıl tecavüz edildiğini ayrıntılı şekilde anlatması üzerine ayaklanan hayvanseverler, Hukuki Araştırmalar Merkezi İzmir Şubesi’nin de desteğiyle yazar ve kitabı yayınlayan yayınevi hakkında suç duyurusunda bulundular.

İstanbul’da bulunan bir yayınevinden çıkarılan romanın yazarı Hüseyin C.’nin yazdığı romanda bir kişinin sokak köpeğine nasıl tecavüzde bulunduğunun yazılması üzerine İzmir’deki hayvan severler ayaklandı. Sosyal paylaşım sitelerinde yazarın kitabını ve yayınevini teşhir eden ve bunun bir edebiyat değil, rezalet olduğunu savunan hayvan severler, yazar ve yayınevi hakkında  yasal işlem yapmak için biraraya geldiler.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi üyesi hukukçuların desteği ile Huder İzmir Şubesi’nde biraraya gelen hayvanseverler, kitapta yazılanın bir edebiyat eseri değil, rezaletin anlatımı olduğu konusunda hem fikir olduklarını belirttiler. HUDER İzmir Şube Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş, hayvanseverlerin haklı tepkilerinin yanında olduklarını ve hukuki destek vereceklerini belirtti. 

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, kitabın yazarının toplumun ahlaki değerlerine saygı göstermediğini belirterek, “Masum ve savunmasız canlıları hedef göstermekten dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. Kitabın toplatılmasını talep ediyoruz;” dedi.

HUDER Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Deniz Erusta ise, insanları olduğu gibi hayvanları da koruyan yasaların olduğunu ama şiddetin de hayvanları koruyan kanun içinde olması gerektiğini belirterek, “Hayvanlara karşı işlenen suçlar’ adı altında bu tür sapkınlıkların cezalandırılmasını gerekiyor” dedi.
Ceza Hukukçusu Avukat Aykut Dikencik ise, 5199 sayılı hayvan hakları kanununun yetersiz olduğunu belirterek, “Hayvanların mal olarak değil, canlı ve yaşayan bir obje olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu romanda ayrıntısına kadar yazılarak suçun bir başka işlenmiş halini oluşturan kişinin yaptığını kabul etmek mümkün değil. Türk Ceza Kanununun müstehcenlik suçu işlenmiştir. Kaldı ki hayvanlara cinsel saldırı olayı hiçbir edebiyat kitabının az ya da çok konusu olamaz. Gerçek ve tüzel kişi hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için başvurularımızı bütün hayvanseverler adına yapacağız” dedi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.