Ednan Arslan: Birleştirici tavır, partimizi büyütüyor

Ednan Arslan: Birleştirici tavır, partimizi büyütüyor

Türkiye’nin adalet, hukuk ve demokrasiye çok ihtiyacı olduğunu sağlanamazsa ülkenin daha da geriye gideceğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Birleştirici tavır partimizi daha da büyütüyor” dedi.

Türkiye’nin en çok adalet, hukuk ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Zeminde öncelikle bunlar sağlanmalı. Bunlar sağlanmadıkça ne olursa olsun ülke geriye gider, maalesef gelişemez” dedi. Arslan, Eylül-Ekim aylarında erken seçim beklediklerini söyleyerek, “İktidar şu anda kendilerine göre seçim bütçesi hazırlıyorlar. Emekli maaşlarına, memur ve asgari ücrete yapılan zamlar da bunu gösteriyor” diye konuştu.

“Çözülmesi gereken konular var”

Hukuk arkadan gelmemesi ve hukukun herkes için olduğunu vurgulayan Arslan, “Herkes ‘ben bu ülkenin adaletine güveniyorum’ diyebilmeli. Bu dendiği sürece herkes rahat eder. Bu bahsettiklerin çözüldükten sonra herkes kendi fikirlerini özgürce belirtebilir. Çözülmesi gereken temel konular; adalet, hukuk ve demokrasi” açıklamasını yaptı.

ednan-1.jpg

“Birleştirici tavır partimizi daha da büyütüyor”

Arslan, muhalefetin alanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavırları ile daha da genişlediğini belirterek, “Genel başkanımızın birleştirici ve her kesimi kucaklayıcı tavrı partimizi daha da büyütüyor. Bu nedenle de muhalefetin alanları genişliyor. 6 parti ile ‘İyileştirilmiş ve Geliştirilmiş Parlamenter Sitem’ hazırlıklarının olacağı duyurulmuştu. Genel Başkanımızın bu yaptığı uzun zamandır görmediğimiz bir şey. Oturma düzenlerinde bile üstünlük gösterecek bir şekilde sıralama yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkenin oksijenlenmeye ihtiyacı var”

Türkiye’nin demokrasi, adalet ve hukuka çok ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Arslan, şunları söyledi:

“Bu ülkede gerçekten demokrasiye ihtiyacımız var. Demokrasi oksijen gibidir; varken kimse kıymetini bilmez; ama öksürmeye nefes alamamaya başlayınca birden değeri artar. Yani bu ülkenin oksijenlenmeye ihtiyacı var. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışına tekrardan dönülmeli. Adalet ve hukuka çok ihtiyacımız var, üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü olmalıdır. Bu başkanlık sitemin kesinlikle değişmesi lazım bu sistem değişmedikçe ülkenin kötü gidişinin önüne geçilemez. Bunları yaparsak zaten ülkeye yatırımcı da gelir, refah düzeyi de artar. Bunlar olursa zaten ülke de gelişir. Hukukun üstünlüğü işlerse toplum nefes alır. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi artık sabahın 5’inde kapıyı polis değil sütçüler çalacak. Bu çok önemli bir şey, kaçma tehlikesi olmayan kimse o saatlerde gözaltına alınmamalı.”

Kaynak- Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.