Ednan Arslan, "Kötü günler geride kalacak"

Ednan Arslan, "Kötü günler geride kalacak"

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Batman’da yürüttükleri saha çalışması kapsamında bir kasap esnafını ziyaret ederek, "Allah korusun, ülkemizde inşallah bu günler, kötü günler geride kalacak, hep beraber başaracağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Batman’da yürüttükleri saha çalışması kapsamında bir kasap esnafını ziyaret etti. Kasap esnaf, yapılan zamlardan, işsizlikten ve müşterisizlikten dert yandı ve sözlerine, ‘Vekilim vallahi artık millet aç geziyor. Bu şekilde giderse artık hırsızlıkla, hırsızlarla uğraşacağız.’ Diye devam etti.

BABALAR GECE YARISI EVE GİRİYOR

"Allah korusun, ülkemizde inşallah bu günler, kötü günler geride kalacak, hep beraber başaracağız." diye karşılık veren CHP’li Arslan’a, esnaf, ‘Vekilim inancın olsun, bir esnaf olarak arkadaşlar arasında oturuyorum. Arkadaşlarımı evlerinden ailesi arıyor, arkadaşlar telefonu açmaya cesaret edemiyorlar. Eve akşam saat 9’da - 10'da gitmeleri gerekirken, gece 12'de 1'de eve gidiyorlar. Sebebi, evde eşi, çocuğu bir şey isteyecek, isteyemesinler diye gece yarısı eve gidiyorlar.’ Diye içinde bulundukları zor ve sıkıntılı yaşam koşullarını anlattı.

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR ÇALIŞTIRILIYOR

Üretimin, çiftçiliğin bittiğini vurgulayan esnaf, ‘yani hayvan benden kepek yiyecek, arpa yiyecek gerçekten kurtarmıyor, hakikaten artık dayanacak gücümüz kalmadı, çaresiziz, çiftçilik bitti.’ Diye sözlerini sürdüren esnaf, bakın Vekilim yaşanan başka acı bir durum var diyerek, ‘bugün 12-13 yaşındaki bir çocuk okuması gerekirken, annesi babası onu çalıştırmaya gönderiyor. Bu çocuklar kahve köşelerinde ayakkabı boyuyor, su satıyor, sırf geçinemedikleri için.’ Diye konuştu.

Esnafın içinde yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinleyen CHP’li Arslan, ‘sorunlar var, sıkıntılar var, ama çözüm yolları da var. Moralinizi bozmayın, umudumuzu yitirmeyin. Bizler buraya sizlerden bu sorun ve sıkıntıları dinlemeye, çözüm önerilerimizi paylaşmaya geldik. Ülkemiz için temel sorun her alanda adaletin olmaması, üreticinin desteklenmemesi. Biz bu sorunların hepsini sizlerle birlikte çözeceğiz.’ Sözleri ile dükkandan ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.