EFELER BELEDİYESİ SATRANÇ TURNUVASINA HAZIRLANIYOR

EFELER BELEDİYESİ SATRANÇ TURNUVASINA HAZIRLANIYOR

Efeler Belediyesi ile Aydın Lisesi Mezunları Derneği ortaklığında ELO Satranç Turnuvası düzenlenecek.

 

Efeler Belediyesi ile Aydın Lisesi Mezunları Derneği ortaklığında ELO Satranç Turnuvası düzenlenecek. Turnuva, Adnan Menderes Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. 2011 yılı ve öncesinde doğan sporcuların katılabileceği turnuvanın son başvuru tarihi ise 4 Ocak 2018.

Elo Açık, Ukd Açık,10 Yaş ve Altı, 8 Yaş ve 7 Yaş olmak üzere 5 ayrı kategoride gerçekleşecek turnuvaya ‘www.aydin.tsf.org.tr’ internet adresinden online olarak başvuru yapılabilecek.

Turnuvada, her kategori için final sıralamasına göre; madalya, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ödüllerinin verileceğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, direktörlüğünü Mustafa Yavuz’un yapacağı turnuvanın 06 Ocak 2018 Cumartesi Günü başlayıp, 07 Ocak 2018 Pazar Günü Ödül Töreni ile sona ereceğini söyledi.

Satrancın bir zeka oyunu olduğunu ifade eden Başkan Özakcan, şöyle konuştu:

“Satranç hafızayı, mantıksal düşünmeyi, hayal gücünü ve tahmin becerisini geliştirir. Aynı zamanda konsantrasyonu arttırır. Satranç her yaştaki insanın oynayabileceği bir oyun olmakla beraber,  bireyin kendisini daha iyi tanımasına olanak sağlar. Kısacası satrancın sayamadığımız daha bir çok faydası olduğu aşikardır. Efeler Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişiminde büyük rol oynayan satranç turnuvamızın ikincisini düzenleyeceğiz. 5 kategoride düzenlenecek olan turnuvamız sonunda katılımcılara katılım belgesi ve dereceye giren sporcularımıza ödülleri verilecektir. Tüm satranç severleri turnuvamıza davet ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.