Efes Opera ve Bale Festivali, başlıyor!

Efes Opera ve Bale Festivali, başlıyor!

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında sunulacak ilk konser 21 Temmuz 2020 Salı günü 21.00’da Efes Antik Kenti Odeon’da sahnelenecek Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri Konseri olacak.

Konserde İzmir Barok orkestrasına konuk solist sanatçılar Soprano Linet Şaol, Kontrtenor Tolga Siner, Bas Burak Bilgili ve perküsyon sanatçısı Bariton Hüseyin Tuncel eşlik edecek. Konser programında, Avrupa ve Osmanlı saraylarında icra edilen eserler yer alacak.    

26 Temmuz Pazar akşamı Türkiye’de ilk kez seyirciyi de sahne performansına katarak operanın eğlenceli yüzünü göstermeyi amaçlayan interaktif The Funtime of the Opera Konseri sahnelenecek. Sevilen ünlü aryalar, napolitenler ve türküler, seyircinin de katılımıyla seslendirilecek. Bu interaktif gösteri-konserinin sahne uyarlamasını da yapan Şef Musa Göçmen yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, solistler Soprano Eylem Demirhan Duru, soprano Filiz Güneş, Mezzosoprano Ebru Kaptan, Tenor Muzaffer Soydan, Bariton Murat Duyan ve Bariton Cüneyt Ünsal’a eşlik edecek. İzleyenlere “Operada hayalet değil eğlence var” dedirten interaktif The Funtime of the Opera Konseri 26 Temmuz 2020 Pazar saat 21.00’da İzmir Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 28 Temmuz’da Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek “7 Tenor” Gala Konseri ile sonlanacak.  Şef Tulio Gagliardo yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konserin solistleri; Caner Akın, Erdem Erdoğan, Levent Gündüz, Oğuz Çimen, Koray Damcıoğlu, Bülent Külekçi ve Ari Edirne olacak…
  
3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali biletleri, biletinial.com internet gişesinden,  İzmir’de Elhamra gişesinde, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinde satışa sunulmuştur. Ayrıca; 16 Temmuz’dan itibaren 11.00-19.00 saatleri arasında Selçuk Efes Müzesi’nde, 12.00-20.00 arası Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde ve 10.00-18.00 arası Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda satışa sunulmuştur.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.