Efes Rotary’den Gençlik Forumu

Efes Rotary’den Gençlik Forumu

İzmir Efes Rotary Kulübü, Efes Rotaract ve Efes Interact Kulüpleri iş birliğinde 2021 yılında başlatılan Kentin İz’i projesinin gençlik forumunu İzmir İstinye Park’ta gerçekleştirdi.

İzmir Efes Rotary Kulübü, Efes Rotaract ve Efes Interact Kulüpleri iş birliğinde 8500 yaşındaki kentimiz İzmir’in tarihinden bilinen ya da gün ışığına çıkarılmayı bekleyen simgeleri öğrenmeye ve paylaşmaya yönelik olarak 2021 yılında başlatılan Kentin İz’i projesinin gençlik forumunu İzmir İstinye Park’ta gerçekleştirdi.

Gündoğdu Rotary ve Tevfik Fikret Interact Kulüplerinin de ortak olarak katıldığı organizasyonun açılış konuşmasını yapan İzmir Efes Rotary Kulübü Başkanı Dr. Volkan Abur, Kentin İz’i projesi ile 8500 yaşındaki İzmir’in geçmişi ve geleceği arasında bir köprü kurarak özellikle barışa ve anlaşmazlıkların çözümüne katkı yapmak istediklerini belirtti. “8500 yıllık böylesine renkli ve çok kültürlü bir şehir büyük bir şehirdir, bu şehirde yaşayanlar çok kültürlüğü sahiplenir ve umutsuz olmamak gerektiğini iyi bilir” diye konuştu. Abur projeye verdikleri destek nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla’ya da teşekkür etti. Abur’dan hemen sonra sözü İzmir’in son 200 yıllık kültür sanat yolculuğunu kısaca özetleyen Verda Sipahi aldı.

kentin-izi-foto-5-efes-rotary-kulubu-baskani-volkan-abur.jpeg

“Kentimizi tanımak kendimizi tanımaktır”

Sonrasında Ege Üniversitesi Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Öğrenci Grubu önderliğinde düzenlenen bir yaratıcı drama atölyesine katılan gençler kentin izinin peşinde keyifli bir 90 dakika geçirdiler, kaynaştılar, öğrendiler.

kentin-izi-foto-1.jpeg

Gençlik Forumuna İzmir’in çeşitli okullarından öğretmen ve öğrencilerin yanısıra Dünya Bağımsız İzciler Örgütü’ne üye ilk engelli izci grubu olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Melek İzciler grubundan gençler katılım gösterdi. Etkinliğe Melek İzciler Lideri Esin Akgür, Sosyal Hizmet Uzmanı Mahmut Akkın, Afro-Türk Derneği Başkanı Şakir Doğuluer ve dernek yönetiminden isimler katıldı. Etkinliğin sonunda Kentin İz’i projesine öykü çalışmalarıyla katkı koyan ve atölye çalışmasına katılan gençlere teşekkür sertifikaları ve hediye kitapları verildi. Kentin İz’i projesi kapsamında çocukların İzmir tarihinden seçilmiş simgeleri hayal güçleri ile öyküleştirmesi ve çizmesi isteniyor. Biriken öykü ve çizgiler kitaplaştırılacak ve İzmir’in dününde ve bugününde yer alan milletlerin diline çevrilerek onlara da ulaşması hedeflenecek.

kentin-izi-foto-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.