Efes Selçuk Belediyesi'nde iş akdi sonlandırılan çalışandan adalet yürüyüşü

Efes Selçuk Belediyesi'nde iş akdi sonlandırılan çalışandan adalet yürüyüşü

Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi Efes Selçuk Belediyesi'ndeki iş akdi sonlandırılan Ali Akyüz hak arama mücadelesini büyütüyor.

Efes Selçuk Belediyesi'ndeki iş akdi sonlandırılan Ali Akyüz, adalet yürüyüşü gerçekleştirecek.

Sendika avukatlarının mahkemeye verdiği konuyla ilgili süreç devam ederken özellikle temsilciliğini yürüttüğü Belediye-İŞ Sendikası yetkilileriyle İzmir’de faaliyette olan göçmen dernekleri Akyüz’ün mücadelesine destek çıktı.

İlçedeki bazı STK’ların da destek vereceği beklenen adalet yürüyüşü, İstasyon Meydanından başlayıp çarşı merkezini takip ederek Efes Selçuk Belediyesi önünde sonlanacak.

selcuk-belediyesi.jpg

Belediye önünde bir basın açıklaması yapacağını bildiren Akyüz, konuya ilişkin olarak şöyle konuştu; "Selçuk Belediyesi’nde 2009 yılından beri görev yapmakta ve aynı zamanda hem belediyemizin İş Yeri Baştemsilciği, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Mali Sekreterliği ve 12 yıldır da hepinizin bildiği gibi Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği'nin başkanlığını yapmaktayım. Yaklaşık 14 yıldır çalıştığım Selçuk Belediyesi'ndeki iş akdim Kurban Bayramı arifesinde sonlandırıldı.Gerekçesi, şahsıma yazılı rızam dışında yapılmak istenen görev değişikliğini kabul etmemem.Bugüne kadar yasal çerçevede başkanlığın verdiği hiçbir görevi reddetmedim. Ancak yürüttüğüm sendika görevim dâhilinde (Yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmemizin 10/A maddesi, 6356 Sayılı Sendikalar Kanununun 24/4 ve 24/5'inci ve 4857 Sayılı İş Kanununun 22.maddesi) bu görevlendirmenin yasal olmadığı gerekçesiyle itiraz ettim. Yaptığım itiraz reddedilerek ivedilikle tarafıma “disiplin soruşturması” açılmış ve neticesinde bayram arifesinde iş akdim sonlandırılmıştır. Yapılan bu mobbingler neticesinde bazı mesai arkadaşlarım işlerini bırakmak zorunda kalmışlardır. Bu haksız ve hukuksuz yaptırımı takdir edersiniz ki şahsım, ailem ve temsil ettiğim kitle adına kabul etmem söz konusu değildir. Bu nedenle yasal haklarımı kullanarak kuruma geri alınmam noktasında sendikamızın hukukçuları gerekli hukuksal süreçleri başlatmışlardır. Bugüne kadar şahsım olarak aldığım tüm görev ve sorumlulukları yasaların bizlere çizdiği çerçevede yapmaya çalıştım. Yaptığımız Toplu İş Sözleşmelerinde emekçi arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının her kuruşu için sonuna kadar mücadele ettim ve etmeye de devam edeceğim. Bu hak arama mücadelemiz ile ilgili sendika yetkililerimiz, işçi arkadaşlarımın yanı sıra gerek ilçemizdeki STK'larımızın temsilciler gerekse İzmir ve çevremizdeki Rumeli Balkan dernek ve federasyonlarımızın değerli temsilcilerine vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Bu hukuksuz, adaletsiz ve vicdanlara sığmayan uygulamalara "DUR" demek için 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 12:00'de Selçuk İstasyon Meydanında tüm STK temsilcileri ve ortak paydaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Ardından Selçuk Belediyesi Binası önünde basın açıklaması yapılacaktır. Dostlarımızı adalet arayışımıza bekliyoruz. Şimdiden tüm emekçi kardeşlerimize ve dostlarımıza teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum