Efes Selçuk Belediyesi'nden İklim krizi önlemi!

Efes Selçuk Belediyesi'nden İklim krizi önlemi!

İklim krizine yönelik enerji tasarruf önlemlerini çeşitlendiren Efes Selçuk Belediyesi, karbon ayak izini azaltıyor.  

Deppo Efes’te bulunan soğuk hava odalarında kurulan PVC perde sistemiyle yıllık elektrik tüketiminde yüzde 15 oranında tasarruf sağlanacak. Efes Selçuk Belediyesi Deppo Efes’te PVC perdelerle 60 hanenin bir yıllık elektrik tüketimi kadar enerji tasarrufu sağlayacak. 

Efes Selçuk Belediyesi işletmesi olarak faaliyet gösteren Deppo Efes’te, 6 bin ton ürün kapasiteyle kentte üretilen nar, şeftali, ayva, mandarin gibi tarımsal ürünler için soğuk hava hizmeti veriliyor. Bu hizmet sayesinde Efes Selçuk’un ürünleri hem iç pazarda hem de ihracatta hak ettiği piyasa değerlerine ulaşabiliyor. Kısacası Deppo Efes kent tarımına katma değer sağlıyor. 

img_2221-001.jpg

KÜÇÜK ÖNLEMLERLE BÜYÜK FARKLAR YARATMAK MÜMKÜN

Sürdürülen faaliyetlerde elektrik tasarrufunu artırarak verimli enerji kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla soğuk hava depolarına PVC perdeler yerleştirildi.  Ürün giriş çıkışları sırasında odaların ısı kaybını engellemek için yerleştirilen PVC perdelerle Deppo Efes’in yıllık enerji tüketiminde yaklaşık 150 bin kwh elektrik tasarruf edilecek. 

EKOLOJİK DENGEYİ GÖZETEREK EKONOMİK TASARRUF

İklim krizine yönelik önlemlerini çeşitlendiren Efes Selçuk Belediyesi, atacağı bu adımla üreticiler desteklerken ekolojik dengeyi gözetmenin yanında ekonomik tasarruf da sağlayacak. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.