Efes Selçuk Belediyesi'nden pazar yerlerinde sıfır atık çalışması

Efes Selçuk Belediyesi'nden pazar yerlerinde sıfır atık çalışması

Efes Selçuk Belediyesi, yeni çalışması ile hem gıda kıtlığını önlüyor hem de geri dönüşüm sağlıyor.

MEDYA EGE - İklim acil durumuna yönelik çalışmaları ile öne çıkan Efes Selçuk Belediyesi, sıfır atığa dikkat çekecek bir çalışmaya imza attı.

1-002.jpg

İlçedeki Çarşamba Pazarına geri dönüşüm konteynerleri yerleştiren belediye, Pazardan Doğaya Projesi ile pazarcıların çöpe attığı fazla sebze meyveyi geri dönüştürerek kompost gübreye dönüştürecek.

3.jpg

Pazarcıların da memnuniyetle karşıladığı çalışma, gıda kıtlığına karşı da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Pazarcılar ayrıca atıkların organik gübre olarak geri dönüştürülmesinden ve çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmaktan memnuniyetlerini dile getirdi.

4.jpg

Öte yandan konuya ilişkin olarak açıklama yapan Efes Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bilal Kılıç şunları aktardı: "Sebze atıklarını çöp konteynerlerine atarak üretim noktasında herhangi bir şey yapamıyorduk. Artık sebze ve meyve atıklarını, kompost gübre olarak tekrardan geri kazanma adına bir çalışma başladık. 2 adet geri dönüşüm konteynerlerini Çarşamba Pazarının girişine yerleştirdik. Bundan sonra pazarcılarımız kendi atıklarını bu geri dönüşüm konteynerlerine atacak; biz de bunları tekrardan kompost gübre olarak üretime kazandıracağız."

2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.