Efes Selçuk’ta 100.Yıl coşkusu: Daha güçlü daha cesur!

Efes Selçuk’ta 100.Yıl coşkusu: Daha güçlü daha cesur!

Cumhuriyetin coşkulu 100.yıl kutlamalarında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Efes Selçuk’un zenginlikleri Efes Selçuk’a ait olsun diye daha güçlü, daha cesur, daha birlik içerisinde adım atacağız" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Efes Selçuklular Fener Alayı için saat 19.23’te Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu eşliğinde düzenlenen Fener Alayı’nda her yaştan Efes Selçuklu ellerinde bayraklar ve meşalelerle kent sokaklarında yürüdü. 100. yıl coşkusunu marşlarla kent sokaklarına taşıyan Fener Alayı Pazar yerinde son buldu. Pazar Yeri ana sahnede ilk olarak sahneye çıkan çocuklar “Andımız”ı okudular.

ser-3591.jpg

"CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA KARARLIĞINDAYIZ"

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Cumhuriyetin 100. yılına özel yaptığı konuşmada 100. yılı her şeye rağmen umutla ve kararlılıkla kutladıklarını belirterek “Bugün ne istediğimizi biliyorsak, yılmıyorsak, korkmuyorsak bunu bir çift mavi gözün öngörüsüne borçluyuz. Atamızın gençliğe hitabesini kendisine şiar edinenler olarak birinci vazifemizin “Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu” bilenleriz biz. Her şeye rağmen Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin bu ülkeden vazgeçmemesi için, çiftçilerimizin toprağı, işçilerimizin emeği, kadınlarımızın özgürlüğü için Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” dedi.

ser-3440.jpg

"KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM"

Efes Selçuk’un her zaman Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir kent olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bir kadın belediye başkanı olarak ve bu kentin belediye başkanı olarak kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü Cumhuriyetimizin yüz akı olan böyle bir kentin belediye başkanıyım. Sizler, ülkemizin her zorlu dönemecinde Cumhuriyete, aydınlığa, Atatürkçü düşünceye, eşitliğe, özgürlüğe sahip çıktınız. Biliyorum ki yine sahip çıkacaksınız. Efes Selçuk kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, deneyimlisiyle ikinci yüzyılın daha ilk adımında bile farkını gösterecek. Efes Selçuk’un zenginlikleri Efes Selçuk’a ait olsun diye daha güçlü, daha cesur, daha birlik içerisinde adım atacağız. Hem ülkemizi hem de kentlerimizi Ata’mızın ve Cumhuriyetimizin ufkuyla aydınlık yarınlara ulaşacağız. Çünkü Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. 100. yılımız kutlu olsun” dedi.

ser-5975.jpg

SUAVİ’DEN BARIŞ VURGUSU

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ardından Suavi sevilen birçok şarkı ve türküyü Efes Selçuklular ile birlikte seslendirdi. Şarkılarını söylerken Efes Selçuklular ile de sohbet eden Suavi barış vurgusu yaparak; “Cumhuriyet Atatürk ilke ve devrimleridir. Cumhuriyet aynı zamanda barıştır ve çocuklara barış içinde yaşam hakkı vadetmektir. Sanatın bu kadar incitildiği, çocuklarımızın sevgiden yoksun bırakıldığı bir zamanda çocuklarımızı sabır, sevgi ve bilgi ile büyütemezsek 100. yıla ihanet etmiş oluruz. Çünkü Cumhuriyetin temel kavramları bilim ve eğitimdir. Aynı zamanda sanat ve estetiktir. Bu anlamda biz Cumhuriyeti savunurken savaşa karşıyız, barıştan yanayız” dedi.

ser-5348.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.