Efes Selçuk’ta bağ bozumu heyecanı: Osmancık Üzüm Şenliği başlıyor!
Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği, 20 Eylül’de hasattan yarışmaya, atölyelerden konserlere uzanan renkli programıyla üretici ve vatandaşları buluşturacak.
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği, 20 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Coğrafi işaretli Osmancık Üzümü’nün tanıtılması ve yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen şenlik, gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Saat 14.00’te başlayacak şenlikte, Gökçealanlı üreticiler ve yerel halk tarafından hazırlanan hediyelik eşya ve yerel lezzetlerin sunulacağı stantlar ziyaretçilerle buluşacak. Şenlikte, çocuklar gün boyunca çeşitli oyun atölyeleriyle keyifli zaman geçirecek.

OSMANCIK ÜZÜMÜNDE HASAT HEYECANI
Şenlik programının önemli etkinliklerinden biri olan Osmancık Üzümü hasadı, saat 16.00’da Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Saat 16.30’da kortej yürüyüşüyle devam edecek şenlikte, saat 17.00’de Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne alacak. Efes Selçuklu gençlerden oluşan Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu da korteje eşlik edecek. Saat 17.20’de gerçekleştirilecek açılış konuşmalarının ardından saat 17.30’da “En Güzel Osmancık Üzüm Yarışması” düzenlenecek.
Aynı saatte ziyaretçiler, üzümün geleneksel yöntemlerle işlenmesine ilişkin oldukça verimli geçmesi planlanan “Şıra Yapım Atölyesi”ne de katılabilecek.
MÜZİK VE EĞLENCE DOLU ŞENLİK
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği, gün boyunca müzik ve eğlence dolu etkinliklerle devam edecek. Saat 18.00’de Pikap grubu sahne alırken, saat 19.30’da ise Türk Halk Müziği sanatçısı Ceren Demirok konseri gerçekleştirilecek.
“En Güzel Osmancık Üzüm Yarışması”nda dereceye giren katılımcıların ödülleri ise saat 19.20’de düzenlenecek törenle takdim edilecek.
BAŞKAN SENGEL’DEN ŞENLİĞE DAVET
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği’nin yerel üreticiyi desteklemek ve bölgenin önemli değerlerinden biri olan Osmancık Üzümü’nü daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlendiğini belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.
Başkan Sengel, “Gökçealan’ımızın bereketli topraklarında yetişen, coğrafi işaretli Osmancık Üzümümüz; üreticimizin emeğini, alın terini ve bu toprakların kadim üretim kültürünü temsil ediyor. Biz de Efes Selçuk Belediyesi olarak yerel üreticimizin her zaman yanında olmayı ve kentimizin yerel ürünlerinin hak ettiği şekilde tanıtılmasını önemsiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimiz bu şenlik bizim için çok değerli. Yerel üreticilerimizin emeğine sahip çıkmak, Osmancık Üzümümüzü tanımak ve hep birlikte güzel bir gün geçirmek için tüm vatandaşlarımızı şenliğimize bekliyoruz” dedi.
ŞENLİK ALANINA ÜCRETSİZ SERVİS İMKÂNI
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği’ne katılmak isteyen vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis hizmeti de sağlanacak.
20 Eylül Pazar günü saat 12.00’den itibaren her saat başı Efes Selçuk Eski Garaj’dan Gökçealan’a Efes Selçuk Belediyesi’ne ait servis araçları hareket edecek.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.