Efes Selçuk’ta Yelken Yarışları Sona Erdi

Efes Selçuk’ta Yelken Yarışları Sona Erdi

Uluslararası 30 Ağustos Zafer Kupası Açık Yelken Yarışları’nın son gününde ödül heyecanı yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül törenine İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah, Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Habibe Şener, Türkiye Yelken Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Hakan Yenigün, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Enver Yılmaz, yelken kulüpleri temsilcileri, hakemler ve sporcular katıldı.

Bir Çift Mavi Gözün Rüzgârında

Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Sengel; iki yıldan bu yana Efes Selçuk’ta yelkencilik adına bir organizasyon düzenlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek; “Bugün buraya katılan, yelken sporuna gönül veren sporcularımız, sizler tam da bir çift mavi gözün zaferini kutlamak için yelkenlerinizi açınca rüzgâr da arkanızdan geldi. Çünkü geleceğe umutla bakan çocuklar o maviliklerde bir çift mavi gözün izinden gitmeye söz verdiler. Umuyorum ki bu yıl ilk kez ev sahipliği yaptığımız yelken yarışları bu şekilde uzun yıllar devam eder. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bu sularda olmanız, “İlk hedefiniz Akdeniz. İleri” diyen bir liderin izinden gitmeniz bizleri gururlandırdı. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

sel-6942.jpg

Aşıkoğlu Unutulmadı

Başkan Sengel ve Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah yaptıkları konuşmalarda yelken yarışlarının Pamucak Sahili’nde düzenlenmesi için yapılan fizibilite çalışmalarına katılan ve geçen yıl koronavirüse yenilen Sörf Eğitmeni Talat Aşıkoğlu’nu da andılar.

Efes Selçuk’lu Milli Sporcu’ya Plaket

Başkan Sengel ayrıca ödül töreninde Polonya’nın Gdynia şehrinde düzenlenen 21 yaş altı Laser Standart Dünya Şampiyonası’nda 5. Olan Efes Selçuklu Milli Sporcu Yiğit Yalçın Çıtak’ı sahneye davet etti. Polonya’da aldığı madalyanın gururunu katılımcılarla paylaşan Çıtak’a Başkan Sengel bir teşekkür plaketi verdi. Elde ettiği başarıyı 12 yıldır düzenli çalışmasına bağlayan Efes Selçuklu sporcu yelken sporuna gönül veren gençlere çok çalışmaları ve asla pes etmemeleri gerektiğini belirtti. Başkan Sengel Türkiye Yelken Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Hakan Yenigün’e ve hakemlere de teşekkür plaketi verdi. Yapılan konuşmaların ardından 12 farklı kategoride düzenlenen Uluslararası 30 Ağustos Zafer Kupası Açık Yelken Yarışları’nda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

sel-7337.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.