Efes Selçuk’taki dilek havuzunun paraları nereye gidiyor?

Efes Selçuk’taki dilek havuzunun paraları nereye gidiyor?

Efes Selçuk’ta bulunan tarihi dilek havuzundaki paraların akıbeti yıllardır gizemini koruyor.

MEDYA EGE - Efes Antik Kenti'ne yakınlığı ve son olarak Maya takvimi inancına göre kıyametten etkilenmeyeceği iddiasıyla dünya çapında üne kavuşan Şirinci Köyündeki Dilek Havuzuna atılan paraların akıbeti, yıllar geçmesine rağmen gizemini koruyor.

Şirince köyündeki St. Jean John Baptist Kilisesi’ne (Meryem Ana) ait havuzun içerisine dilek amacıyla atılan yerli ve yabancı madeni paraların nereye aktarıldığı belirsizliğini koruyor.

whatsapp-image-2023-06-20-at-13-08-23-2.jpeg

Bir önceki dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, havuzda toplanan paranın kamuya aktarılacağını söylemiş ancak paraların nereye aktarıldığı ortaya çıkmamıştı.

whatsapp-image-2023-06-20-at-13-08-23.jpeg

Öte yandan, İzmir Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü, kilise girişindeki kafeteryanın bahçesinde bulunan ve dileklerin gerçekleşeceği inancıyla içine bozuk para atılan havuzdaki paraların akıbetiyle ilgili İzmir Vergi Dairesine inceleme yapılması istemiyle başvuru yapmıştı.

whatsapp-image-2023-06-20-at-13-08-23-1.jpeg

Uzmanlar, özellikle yabancı turistler tarafından ilgi gören dilek havuzuna çok miktarda bir Euro atıldığını tespit etti.

Öte yandan paraların akıbetini merak eden Efes Selçuklu vatandaşlar, havuzu yılda bir buçuk milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatarak Efes Selçuk Belediyesi ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’den havuza atılan paraların akıbetini açıklamasını bekliyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar “Şirince çok fazla yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Özellikle Hristiyan turistler, yabancı turistler buraya akın ediyor. Bu havuzda Euro ile dolu. Bu paralar nereye gidiyor? Yıllardır bu sorunun cevabını arıyoruz. Belediye Başkanımız Sengel, artık bize bu paraların akıbetini açıklasın. Belediyeden şeffaflık bekliyoruz” cümleleri ile Belediye Başkanı Sengel’e seslendi.

whatsapp-image-2023-06-20-at-13-08-23-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum