Efeslim Kart Mehmetçikle de dayanışma ağı örecek

Efeslim Kart Mehmetçikle de dayanışma ağı örecek

Personel kartlarına bin TL yükleme yapılacağını ve bu parayla Efeslim Kart sahibi esnaflardan alışveriş yapılabileceğini belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu, yüklenen miktarın yüzde 5’inin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağını duyurdu.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efeslim Kart ile Mehmetçik Vakfı’na da bağışa dönüşecek bir dayanışma ağı kurdu. Kentte faaliyet gösteren küçük üreticiye ve kent esnafına katkı sunmak amacıyla, 26-29 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Yeni Yıl Panayırı'nın Kuzey Irak’ta 12 askerin şehit düşmesi sebebiyle iptal edilmesinin ardından sosyal belediyecilik uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek olan Efes Selçuk Belediyesi, Mehmetçikle dayanışma sağlayacak. Efeslim Kart aracılığıyla yapılan bu uygulama, hem belediye emekçilerine destek sağlamak, hem de kent esnafına ve Mehmetçik Vakfı’na katkı sunmak adına toplumsal dayanışmayı güçlendirme adına örnek olacak.

"KALBİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZLE BİRLİKTE"

Şehit haberleri sonrası iptal edilen yeni yıl panayır etkinlikleri sebebiyle kent ekonomisine yılbaşı öncesi katkı sunarken, Mehmetçik adına da bir çalışma yapmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; ülkeyi yasa boğan 12 şehit haberi ile büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Etkinliklerin iptal edilmesinin ardından yeni yıla girerken ilçe esnafının mağdur olmaması ve ilçe ekonomisinin de biraz hareketlenmesi adına bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi 4,5 yıldan beri canla başla çalışıyor. Ve bu çalışmayı emekçi kardeşlerimizin emekleri karşılığında yapıyoruz. Dedik ki, çalışma arkadaşlarımız aileleri ile birlikte yeni yılda keyifli vakit geçirsinler. Efeslim Kart; yani onların personel kartlarına bir sefere mahsus olmak üzere 1000’er lira yükleme kararı aldık. Yüklediğimiz bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflarımızdan alışveriş edecekler. Ama bunun yanında bir şey daha yapmalıydık. Çünkü kalbimiz Mehmetçiklerimiz ile birlikteydi. İşte o yüzden esnafımızla yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde emekçi kardeşlerimize yatırmış olduğumuz bu paralar harcanırken yüzde 5 oranında da Mehmetçik Vakfı’na bağış yapma şartıyla bu sözleşmeyi gerçekleştirdik” diyerek; acıların yaşanmayacağı bir yıl diledi.

ser-7979.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.