EFEST, önemli bir açılışa tanık olacak!

EFEST, önemli bir açılışa tanık olacak!

Kentin en büyük eksiklikleri arasında yer alan ve engelli, engelsiz ayrımı yapılmaksızın tüm çocukların doyasıya oynayabileceği Engelsiz Park, 6 Eylül Cuma günü saat 19.30’da törenle açılacak. 

Efes Selçuk’un yepyeni festivali EFEST, önemli bir açılışa tanık olacak.  Gazi Kafe’nin yanında yer alan parkın açılışı öncesi Eylül ayı meclis toplantısında sunulan önerge ile parkın adının "Engelsiz Gezi Parkı" olmasına karar verildi. Bu kararın siyasetten uzak bir karar olduğunun özellikle altını çizen Başkan Sengel; "Gezi Direnişi, bir ağacın savunulmasıdır. Gezi, doğa için verilen bir mücadeledir. İzmir ormanlarında çıkan yangın hepimizi derinden üzdü. Bir ağacın bile ne denli kıymetli olduğunu kanıtlayan Gezi çocuklarına ithafen Selçuk’ta ilk kez kurulan engelli, engelsiz tüm çocuklarımızın birlikte oynayabileceği parkımızın adını Engelsiz Gezi Parkı koyulmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada bir projemizi gerçekleştirmiş ve Duru’ya verdiğimiz sözü de tutmuş oluyoruz" dedi.

whatsapp-image-2019-09-04-at-09.36.59.jpeg

İLK ENGELSİZ PARK 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Duru’ya bırakmıştı. Başkan Sengel’den engelli ve engelsiz çocukların bir arada oynayabileceği bir park isteyen Duru’nun talebi üzerine hayata geçen kentin ilk Engelsiz Çocuk Parkı için hazırlıklar tamamlandı. EFEST Festivali’nin ilk gününde açılışı gerçekleşecek olan parkın adının  Selçuk Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda alınan kararla “Engelsiz Gezi Parkı” olmasına karar verildi. 

DURU’NUN HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

Uzun yıllar Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve bu kapsamda engelli çocuklara ve onların ailelerine her türlü desteği vermeye devam eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kentte ilk kez engelli çocukların da oynayabileceği bir parkın yapılmasını sağlayarak, onların yüzünü güldürdü. Dünyaca ünlü Efes Selçuk'ta böyle bir parkın eksikliğinin  kendisini derinden etkilediğini, 23 Nisan’da koltuğunu emanet ettiği Duru’nun kendilerine bu yolu açtığını belirten Başkan Sengel; bu amaçla göreve başladığı ilk çalışmalardan birinin ilçeye engelsiz bir park kazandırmak olduğunu kaydetti. Başkan Sengel, yapımı tamamlanan parkın açılışını da ilçenin en önemli festivallerinden biri olan EFEST'in başladığı günde gerçekleştiriliyor olmasının da önemli olduğuna dikkat çekti. 

HAZIRLIKLAR TAMAM

Selçuk Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın önerge ile oluşan gündem maddelerinden biri olan Engelsiz Park’a "Engelsiz Gezi Parkı" adının verilmesine dair açıklama yapan Başkan Sengel; “Engelsiz Park’ın yapımı tamamlanmıştır ve 6 Eylül’de açılışını gerçekleştireceğiz. Bu noktada öncelikle meclis üyelerimize, bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımıza ve bize bu ivmeyi kazandıran Duru’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 

whatsapp-image-2019-09-04-at-09.50.27.jpeg

“AĞACI, YEŞİLİ BAZ ALIYORUZ”

Alınan kararın siyasetten uzak bir karar olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “İzmir’de yanan ormanlarımızın acısı halen içimizde. Biliyorsunuz ki; Gezi Direnişi de ağaç için başlamıştı. Biz esas olarak ağacı baz alıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Gazi Kafe’nin adının değiştirilmesi, tekrar Gezi Kafe olması yönünde bizlere gelen inanılmaz bir talep var. Ancak biz her seferinde şunu söyledik; orası Gazi Kafe oldu artık. Bizim tabela ile işimiz yok. Ama yeni bir park kurarsak, yeni bir adım atarsak, orası için gezi adını kullanmayı düşünürüz demiştik ve şu anda da yepyeni bir park açacağız. Amacımız siyasetten uzak, tamamen ağaca, yeşile verdiğimiz önemden gelmektedir " diyerek, 6 Eylül Cuma günü saat 19.30’da  Engelsiz Gezi Parkı'nın açılışına tüm Selçuk halkını davet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.