Efsane, Başyiğit'ten spor tesisi istedi

Efsane, Başyiğit'ten spor tesisi istedi

Chp Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit yeni spor tesisleri ile Türk Futbolu’na yıldız isimler kazandıracaklarını söyledi…

İzmir’in köklü spor kulüplerinden Çayırlıbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret eden Başyiğit burada Türk Futbolunun unutulmaz isimlerinden Nevzat Güzelırmak ile karşılaşınca  futbol ve spor üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Nevzat Güzelırmak, Başyiğit’e aday olması durumunda  gençler için Spor alanlarına önem vermesini istedi.

Chp Konak Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit de Kahramanlar Mahallesinde yaptığı ziyarette her semte hatta her mahalleye  bir spor tesisi yapmak istediğini belirterek şöyle konuştu “

Geleceğimiz çocuklar için bir şeyler yapmak lazım diyerek yola çıktım, amacım çocuklarımızı  ve  gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek bununda en güzel yolu onları spora teşvik etmek ,bu da  mahallelerde  spor tesislerinin artırılması ile mümkün .Benim projelerimde çok amaçlı spor tesisleri ve Yüzme havuzları olacak, Etüt merkezleri olacak ,Çocuklarımız okuldan sonra bu merkezlere gitmek için adeta birbirleriyle yarışacaklar “dedi .

Spor derken sıra İzmir futboluna geliyor. İzmir'deki takımlarının olması gereken yerde olmamasından yakınan Güzelırmak ise  sözlerini  şöyle sürdürdü: “Toplasan zaten beş tane İzmir takımı var. ve hiç biri olması gereken yerde değil. Bunun nedenine gelirsek eğer, siyasi olarak yorumlanmasın bu söyleyeceğim, ancak hangi belediye başkanı gelirse gelsin futbol ile hiç bir alakaları yok. Futbol oynayacak bir karış alan mevcut değil ki bu takımlar gelişebilsinler. Ben Namık Kemal Lisesi'nde oynarken sadece bizim okul içerisinde irili ufaklı beş saha mevcuttu. Hem de o dönemde.”

Nevzat Güzelırmak Kimdir?

Göztepe takımının efsanevi oyuncularındandır. Oyun stili, tek top oynama alışkanlığı sebebiyle dönemin yöneticilerinden David Franko'nun taktığı “İngiliz” lakabıyla anılmıştır. Abbas Göçmen tarafından keşfedilip 1959 yılında Göztepe'ye transfer olarak profesyonel futbol hayatına başlamıştır. 1976 -1998 yılları arasında sırasıyla Genç Milli Takım, Göztepe, Boluspor, Denizlispor, Afyonkarahisarspor, Bursaspor, Altay, Konyaspor, Karşıyaka, Kayserispor, Kuşadası Gençlikspor takımlarında teknik direktörlük yapmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.