EFSANE YENİ EKİBİYLE DÖNDÜ

EFSANE YENİ EKİBİYLE DÖNDÜ

Bir milyona yakın öğrencinin sağlıklı beslenmesini sağlayan İzmir Kantinciler Odası Üyeleri seçimini yaptı.

İzmir’deki 129 Esnaf Odasından 107’si Genel Kurullarını gerçekleştirdi. Bir milyona yakın öğrencinin beslenme ihtiyacını hijyenik  şartlarda karşılayan  Kantincilerin Genel Kurulu İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) salonunda yapıldı. Odanın Kurucu Başkanı Rasim Topçu, mevcut Başkanı Habip Sak ve Başkan Vekili Mustafa Özsoy’un ekip listeleri yarıştı.

KANTİNCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye’nin dört bir yanındaki gıda sektöründen  kötü haberler geldiğini hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu hiçbir olumsuzluğu yaşatmayan İzmirli Kantincilerin öğrencilere ve mesleğine duyduğu sevgi için teşekkür etti. Konuşurken bir ara gözlerinden yaşlar süzülen İESOB Başkanı Mutlu, “Küçükken okul kantinlerinde iki bisküvi arasına lokum koyulur yenirdi. Benim param yoktu. Alamaz bir kenarda beklerdim. Sizler alamayan öğrenciyi koruyup gözetiyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyorum”dedi.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YASAK YOK

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hiçbir yerinde gıda ürünlerine yasak olmadığını vurgulayan Kurucu Başkan Rasim Topçu, kişiye özel tıp doktoru dışında hiçbir şekilde toplu bir yasağın uygulanamayacağını söyledi. Topçu’nun, “En üst düzeyde bilimsel araştırma yapan ülkelerin kantinlerinde yasak yok. İki yıldır iki diyetisyenin ispatlanmamış yasak önerileri öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve kantincilerimizi canından bezdirdi. Yasaksa zarlı olduğunu ispatlayın, yasaksa tüm Türkiye’deki alışveriş merkezlerinde yasaklayın. Derhal kantincimin yüzde 40 cirosunu düşüren yasaklar için yüzde 40 kira indirimi uygulayın. Yada yasakları kaldırın. Herkes emekli ikramiyesi alıyor. Kantinci esnafımızın emekli ikramiyesi olacak 1 defalığına devir hakkını getireceğiz. Esnafımızı yeniden zirveye taşıyacağız” şeklindeki konuşması büyük alkış aldı. Mustafa Özsoy özellikle genişletilmiş yönetim iddiasıyla oy istedi. Habip Sak kürsüdeyken konuşmalar ikiliye dönüşünce salonda gerginlik yaşandı.

ZAFER KURUCU BAŞKAN VE EKİBİNİN OLDU

Salonda sesi ve görseliyle Özsoy’un ekibi en fazla varlık gösterdi. Sak ve ekibi mevcut yönetim olduğu için salona ve gündeme hakimdi. Yeni kantinciler ve bazı misafirler seçimin Özsoy ve Sak arasında geçeceğini düşündüler. Kurucu Başkan Rasim Topçu’nun yalnızca listedeki ekibi salonda turuncu kravatları ve fularlarıyla mütevazi bir duruş sergiledi. Oy sayımı sırasında büyük bir merak oluştu. Sak’ın sarı A4 listesinin kâğıdı kabardıkça kabardı. Özsoy’un mavi listesi yükseldikçe yükseldi. Küçük ebattaki beyaz A5 liste Efsane Başkan Rasim Topçu ve yeni ekibine zaferi müjdeledi. Sonuç coşku ile karşılandı. Kazananın İzmirli Kantinciler ve eğitim camiası olduğu dile getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.