Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, sektördeki son yenilikler sergilendi!

Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, sektördeki son yenilikler sergilendi!

Fuarların çiftçinin teknolojiye ayak uydurmasını sağladığının altını çizen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş “İş gücü ne kadar azalırsa, verimlilik o kadar artar” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, Türkiye’nin dünyada tarımda ilk on ülke içerisinde olduğunu hatırlatarak “Suyu, yağışı, tarım arazisi çok olan bir ülke değiliz. Bu başarıya gayretli çiftçilerimizin elde ettikleri ürünler sayesinde ulaştık” dedi. Türkiye’nin 61 milyar dolar tarım hasılası olduğunu vurgulayan Güneş şöyle devam etti:

th-15300138083-1152x727.jpg

“Makinalaşmadan yararlanıp ürün kalitesini arttırmalıyız. Uşak tarımına bu yıl bakanlık tarafından 60 milyon TL destek verildi. Amacımız ihracat yapabilmek. Arazilerimize daha fazla kar sağlayacak ürünler ekip, az kazandıran ürünleri dışarıdan alalım ki dünyayla rekabet eder hale gelelim”

th-15300138006-1156x728.jpg

 Yerli üretime destek çağrısı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise çiftçilerin daha iyi üretim yapabilmesi için bakanlık tarafından gerekli desteğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Yalım, tarım ekonomisini geliştirebilmek için yerel ürünlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek “Bunun içinde önce çiftçimizin, ürünümüzün desteklenmesi lazım. Doğan her buzağıya, kuzuya özellikle de ürüne destek vermek boynumuzun borcudur. Şahsım adına gereken tüm desteği vereceğime söz veriyorum, Ankara’dan da gerekli desteği bekliyoruz” dedi.

GL Platform tarafından düzenlenen Uşak Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Manisa'dan Kütahya'ya, Denizli'den Afyonkarahisar'a kadar çevre illerden ziyaretçi akınına uğradı. Fuar katılımcısı firmaların özel kampanya ile sundukları yeni teknoloji tarım aletleri büyük ilgi gördü. Fuar kapsamında ziyaretçiler yapılan çekilişlerle sürpriz ödüllerin de sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.