Ege Bölgesi, Dizi-Sinema-Reklam Sektörünün Yeni İstikameti

Ege Bölgesi, Dizi-Sinema-Reklam Sektörünün Yeni İstikameti

İstanbul'da çok hızlı şekilde yayılan pandemi yüzünden setlerde pozitif vaka sayısı hızı bir şekilde artıyor. Geçmişte Ege’ye sürekli göz kırpan dizi-sinema-reklam sektörü için Ege artık mecburi istikamet oldu.

Koronavirüs salgını sebebiyle insanların evde kalması özellikle dizi sektörünü harekete geçirdi. İlk kez bu kadar büyük bir kitleyi evinde yakalayan dizi sektörü altın çağını yaşamaya başladı. Ancak İstanbul'un mevcut nüfus bakımından daha riskli olması dizi ve filmlerin çekilmesini de zorlaştırdı. Yıllarca bölgeden yazlak olarak yararlanan sektör Ege’de kalıcı olmaya, yerleşmeye başladı.

selimiye-kasaba.jpg

Covid-19’un yıkıcı etkisinden kaçmak isteyen birçok yapım şirketi İstanbul ofislerinin yanında İzmir’de de temsilcilik açmak için yer bakmaya başladı.  Salgın yüzünden otel konaklama ücretlerinin düşmesi de EGE’yi çekici kılan bir diğer faktör oldu. Yapımcıların en büyük maliyet giderlerinden biri olan konaklama giderleri, oda fiyatlarının düşmesiyle büyük oranda azaldı. Bu da EGE’yi daha cazip bir lokasyon haline getirdi.

tasi-taragi-toplayip-yerlesmek-isteyeceginiz-turkiyenin-en-guzel-sahil-kasabalari-1280x720.jpg

“Biz bu durgun dönemde işlerimize devam edebilecek olmanın keyfini yaşarken, oyuncular da temiz hava ve güneşin tadını çıkarıyor. Setlerde herkes halinden memnun. Covid-19’a yakalanma riski İstanbul’a kıyasla neredeyse 10 kat azaldı.” şeklinde konuşan TRT yapımcısı evini bile EGE’ye taşımayı düşündüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.