“Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’20” başlıyor!

“Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’20” başlıyor!

“Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” bu yıl Ege Üniversitesi (EÜ) koordinatörlüğünde yapılacak

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yapılan çalışmalarla ilgili İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek bilgi verdi. Ayrıca, Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Tanıtım Filmini” sosyal medya hesabından paylaşan Rektör Necdet Budak, “Ege Bölgesi Kariyer fuarını siz öğrencilerimizin geleceği için gerçekleştiriyoruz. Haydi, gençler nasıl bir kariyer istiyorsunuz karar verin. İş dünyası sizleri tanımak için geliyor. Geleceğinize adım atmak sizin elinizde” diyerek gençleri fuara davet etti. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile düzenlenecek olan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı”nda Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerin öğrencileri, bakanlık temsilcileri ve iş dünyası ile bir araya gelecek. “Yetenek Her Yerde” temasıyla, 2019 yılında yola çıkan “Bölgesel Kariyer Fuarları”, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleşiyor. Bu kapsamda bu yıl, “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı”nın koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi üstlendi. 20-21 Mart 2020 tarihinde İzmir Kültür Park Fuar alanında yapılacak kariyer fuara EÜ dışında 16 bölge üniversitesi katılacak.

+++ege--eu’de---“ege-bolgesi-kariyer-fuari’20”-hazirliklari-suruyor-(5).jpg

Kariyer Fuarına özel önem gösteren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak ülkemize ve bölgemize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu büyük ailenin her mensubu, her ferdi bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarını bu yıl üniversitemiz koordinatörlüğünde yapacağız.  İzmir Ticaret Odası, bölgedeki tüm oda ve borsalar aracılığıyla iş dünyasının katılımını sağlamak için çalışıyor. Biz de bölge üniversiteleri olarak üniversiteli gençlerimizi fuarda iş dünyasıyla en iyi şekilde buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Kariyer Fuarını üniversitemiz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli buluyorum. Bu sene fuarımızı geniş bir katılımla yapacağız. Fuarda, öğrenciler, bakanlık bürokratları kamu kurumları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecekler. Firmaları daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Kendilerine istihdam olanakları sağlayacaklar. Umarım gençlerimiz fuardan en iyi şekilde yararlanır ve kariyerleri açısından önemli çıktılar elde ederler” diye konuştu. 

FUARA KATILACAK ÜNİVERSİTELER

Katılımcı firma ve kurumlar, İzmir Kültürpark fuar alanında 2 gün boyunca stant açarak Ege Bölgesi’ndeki 17 üniversitenin farklı bölümlerinden katılım gösterecek öğrencilere ve mezunlara kendilerini tanıtma olanağı bularak iş ve staj başvurularını kabul edebilecek. Ayrıca mezunlar ve son sınıf öğrencileri ile mülakat yapmak isteyen kurum ve şirketlere mülakat odası tahsis edilecek.Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde fuara katılacak diğer üniversiteler ise şunlar; Dokuz Eylül, İzmir Yüksek Teknoloji, Katip Çelebi, İzmir Demokrasi, Bakırçay, İzmir Ekonomi, Yaşar, Tınaztepe, Aydın Adnan Menderes, Manisa Celal Bayar, Balıkesir, Uşak, Pamukkale, Muğla, Kütahya Dumlupınar ve Kütahya Sağlık Bilimleri üniversiteleri.

 Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Tanıtım Filmine” https://www.youtube.com/watch?v=kz-MWpl7xCI bu linkten ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.