EGE BÖLGESİNİN İLK VE TEK ORMAN FAKÜLTESİ İKÇÜ’DE

EGE BÖLGESİNİN İLK VE TEK ORMAN FAKÜLTESİ İKÇÜ’DE

Ege Bölgesi’nde bulunan tüm üniversiteler içinde ilk ve tek Orman Fakültesi olma özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi, akademik kadrosunu tamamlayarak ilk öğrencilerine kapılarını açıyor.

Ege Bölgesinin ilk ve tek Orman Fakültesi olma özelliği taşıyan fakülte bu yıl Orman Endüstri Mühendisliği bölümüne 40 öğrenci kabul edecek.

Eğitim dilinin Türkçe olacağını belirten İKÇÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Sami Çetin, sektöre mesleki açıdan yetkin mühendisler ve akademisyenler kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Aylık 700 TL“YÖK Bursu”

Prof. Dr. Nihat Sami Çetin, Orman Endüstri Mühendisliği bölümüne ilk 15 tercihinde yer verip, yerleşen ilk 3 öğrenciye kesin kayıt yaptırmaları halinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğrenim süresi boyunca aylık 700 TL“YÖK Bursu” verileceği müjdesini de yineledi.

“Ülkemiz orman alanlarının %17’sini Ege Bölgesi oluşturuyor”

İKÇÜ Orman Fakültesinin, orman kaynakları bakımından zengin bir bölgenin marka şehri olan İzmir’de kurulmasının şehir adına büyük avantaj taşıdığını belirten Dekan Prof. Dr. Nihat Sami Çetin, “Yeşil ve mavinin buluştuğu Ege Bölgesi yüzölçümünün %43’ü orman alanları ile kaplı olup, ülkemizin orman alanlarının %17’sini oluşturmaktadır. İzmir ili Orman Tali Ürünleri ticareti ve ihracatı konusunda ülkemizin öncü şehridir. Mühendislerimiz, odun ve odun dışı orman ürünlerini işleyerek mamül ya da yarı mamül haline getiren işletmelerde; hammadde temininden ürün tasarımına, üretim planlamadan, satış pazarlamaya kadar pek çok farklı birimde rahatlıkla iş bulabilirler” diye konuştu.

 “Sektörün kalbinin attığı bir şehirde eğitim görmek büyük avantaj”

İzmir’in sektörel artılarının mezun öğrenciler için fırsatlar yaratacağını ifade eden Dekan Prof. Dr. Çetin, mobilya sektörünün kalbinin attığı bir şehirde eğitim görmenin istihdam olanaklarını kolaylaştıracağını vurguladı. Dekan Prof. Dr. Çetin, “İzmir, uluslararası ve yabancı sermayeli çok sayıda firmayı bünyesinde barındırmaktadır. Orman endüstrisi alanında Türkiye’de mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirket sayısı bakımından İzmir üçüncü sırada yer almaktadır. Şehrimizde ahşap endüstrisi ve kâğıt sektörü alanında faaliyet gösteren çok sayıda firmanın bulunmasını avantaj olarak görüyoruz. Bu noktada fakülte olarak üniversite-sanayi iş birliğini hayata geçirerek, staj ve iş bulma imkânları açısından öğrencilerimize ayrıcalıklar sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Fakülte olarak sorumluluğumuz büyük.”

Prof. Dr. Nihat Sami Çetin, fakülte olarak şehrin ve bölgenin yeşil dokusuna katkı sunmak için bilimsel çalışmalara başladıklarını vurguladı. Dekan Prof. Dr. Çetin, “Ormanlarımızın bakım ve gençleştirilmesi, çoğaltılması, mümkün olan en üst düzeyde korunarak gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilir ve yenilenebilir orman kökenli hammaddelerin kullanılarak çevre dostu farklı ürünlere (kâğıt, lif levha, yonga levha, mobilya, odun plastik kompozitler, biyokompozitler ve biyoenerji v.b.) dönüştürülmesine, fakülte olarak katkı sunmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.