Ege Ekonomik Forum’un tanıtım toplantısı EBSO'da yapıldı!

Ege Ekonomik Forum’un tanıtım toplantısı EBSO'da yapıldı!

Ulusal ve uluslararası arenadaki iş ve ekonomi dünyasının duayenlerini 3’üncü kez İzmir’de bir araya getirmeye hazırlanan Ege Ekonomik Forum’un tanıtım toplantısı Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) gerçekleştirildi.

Mehmet ÖZDOĞRU- 13-14 Kasım 2019 tarihleri arasında İzmir Swissotel’de gerçekleşecek Forum’un içeriğinin paylaşıldığı toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, İTB Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ katıldı.

Toplantının açılışında konuşan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Ege bölgesi olarak çok özel topraklarda yaşadıklarını belirterek, “Bu bölgesinin çok varları var. Liman kenti, ticaretin odak noktası, tarım merkezi, sanayi merkezi, yenilenebilir enerji merkezi, çok kültürlü, çok dinli yapısıyla özgür düşüncenin yetiştiği çok önemli bir bölge. Bu bölgenin yeniden ekonomik hayatın çağın gerekleri doğrultusunda iddialı bir noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Bizim genel vizyonumuz, geleceği hayal etmek ve bu geleceği bugünden nasıl şekillendirebiliriz diye beraber hayal edip, merkezi hükümeti bilgilendirip beraber hayata geçirmek. Ege Ekonomik Forumu’nun üçüncüsünü yaparken cumhurbaşkanına durumu şöyle izah ettik. Türkiye’de ekonomik krizler ve Suriye gibi bizi çok etkileyen bir ortam var. Dünyanın bu ortamının içinde Ege bölgesinden biz, nasıl Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra İzmir’de İktisat Kongresi’ni yaptıysa, biz Ege’den çıkıp insan kaynağıyla varız demek için yola çıktık. Bizim özetle vizyonumuz ve düşüncemiz budur. Ege olarak çok değerli imkanlara sahibiz. Yeter ki beraber el ele birlikte olalım. Türkiye’nin liderliğini lokomotif gücünü yapmaya aday bir bölgeyiz, bunun için inancımız var, gücümüz var. Egeyi Türkiye’de lokomotif güç yapmak anlamında çok şansımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

dsc_0312.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı konuşmada, toplantının Ege’nin üç kıymetli noktasını taşıdığını belirterek, “Birincisi İzmir asla İzmir’den ibaret değildir. İzmir, Ege’nin lokomotifi ve baş şehridir. Bunu hep söyleye geldik. Ege idari anlamda sınırlarla çizilmiş, ayrılmış coğrafyanın bir bütün olduğunu hatırlamamıza imkan veren bir coğrafyadır. İzmir, Ege’nin baş şehridir. Ege, İzmir’dir. İzmir, Ege’dir” diye konuştu. Kendisinden önce konuşan ve Ege Ekonomik Forum’u kastederek, ‘Yabancı konukların gelmemesi çok önemli değil. Biz kendi kendimize yeteriz. Kendi içimizdeki değerler ile bir arada olmak Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaktır’ diyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a atıfta bulunan Soyer, Mustafa Başkanın yabancılar gelmezse gelmesin lafını iyimserliğimizin ve motivasyonumuzun korunması için söylendiğini düşünüyorum. Yoksa sözüm ona Rahmetli Çetin Altan’ın Türkiye ve Türk propagandasının manasızlığı üzerine söylediği sözleri hatırlattı” dedi. ‘Gerçekten bizim başka bir hikayeye ihtiyacımız var’ diyen Soyer, “Marka kent dediğiniz aslında dünya kenti olmasıdır. Bir kentin markalaşmasından benim anladığım şey, dünya kenti olduğunu göstermesidir. Dolayısıyla bu toplantılara küresel vizyon üzerinden bakarsak küresel aktörlerin katılması şart. Bizim ne yapıp edip küresel aktörler ile gündemi konuşmamız lazım. O nedenle bunun eksikliğini ve yanlışlığını bende paylaşıyorum. Gelecek yıllarda bunu aşacağımıza da inanıyorum. Bizim iki şeyi yapmamız gerekiyor. Derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık olmaktan çıkmamız ve bu kentin olanaklarını, potansiyellerini hepimizin çok iyi kavrayıp öğrenmesi ve ikinci olarak bunların üzerindeki tozu ve pası kaldırıp bütün dünyayla buluşturmak zorunda olmalıyız. Yoksa marka kent yaratamayız” ifadelerini kullandı.

MARKA KENT İÇİN FORUM ÖNEMLİ

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, yaptığı konuşmada, “İzmir’in, teknolojinin, inovasyonun, teknoparkların olduğu, genç girişimcilerin yaşadığı silikon vadisi gibi marka kent olması için bu forum çok önemli. Hakikaten İzmir’e baktığınızda 8 bin 500 yıllı tarihi var. Ne gerekiyorsa yapmak bizim vazifemiz. Bizim İZTO olarak eski binalarımız var, eli kulağında girişimcilik merkezi ve inovasyon merkezi yapmak için çalışma içindeyiz. İzmir’e katkı sağlayacağımız için de mutluluk duyuyoruz” dedi.

EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise, “Ege Ekonomik Forum, küresel ve yerel belirsizliklerin giderilemediği, jeopolitik risklerin öne çıktığı, ticaret savaşlarında mutlu sona ulaşılamadığı bir süreçte; ufuk açan görüşler, yarınlara ışık olacak öneriler ve iyi örnekler bizlerin de yolunu aydınlatacaktır. Aslında çok iyi biliyoruz ki, bu sürecin anahtar sözcüğü dönüşüm. Her ne iş yaparsak yapalım artık, dünyadaki dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. Bu amaca naçizane katkı için ilk günün üçüncü oturumu olan ‘Dijital Dönüşüm ile Üretimin Dönüşmesi’ oturumunda Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı temsil edecek olmaktan mutluluk duymaktayım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.