Ege Engel Siz Yaşam Derneği'nden anlamlı hareket!

Ege Engel Siz Yaşam Derneği'nden anlamlı hareket!

Pandemi sürecinde yapılan bir portakallı kurabiye tarifi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kısa sürede elden ele yayılan tarif, “Portakal Aşkına” adı altında tüm iyi kalpleri tek bir şemsiye altında topladı.

Ege Engel Siz Yaşam Derneği yararına Folkart Ardıç Çeşme'de düzenlenen etkinlikle mutluluk veren kurabiyelerin sırrı verildi. Katılımcılar iyiliğin sembolü olan kurabiyeleri kendi elleriyle yapmanın keyfini yaşadı. Etkinlikten elde edilen gelir özel gereksinimli çocukların eğitimi için kullanılacak.

Lezzetin sırrı “mutluluk”

Pandemi döneminde 70 gün boyunca evden çıkmadan annesi ve oğluyla bir apartman dairesinde yaşadığını söyleyen Diva Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pakize Sükan “Bu süreçte portakal kabuğu rendeleyerek yaptığım kurabiyeleri sevdiklerime hatta sosyal medyada tanımadığım takipçilerime yollayarak portakalın şifalı etkisinin herkese ulaşmasını istedim” dedi. Sükan, kurabiyelerin bir misyonu olduğunu vurgulayarak “Sıradan kurabiyeler değiller, portakal sağlığa, rendelerken kabuğunun yaydığı muhteşem kokusu da ruha iyi geliyor. Bu kurabiyeler, iyilik peşinde koşup, portakalın mutluluk veren enerjisini herkese ulaştıracak” dedi.

“Özel eğitimde süreklilik şart”

Ege Engel Siz Yaşam Derneği Başkanı İnci Sancak ise özel gereksinimli bireyler için eğitimin sürekliliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sancak “Bizim için en büyük mutluluk çocuklarımızın topluma kazandırıldığına, kendi işlerini yapabilmelerine ve özgüven sahibi olduklarına şahit olmak” dedi. Sancak, bu zor dönemde desteklerini çocuklardan esirgemeyen ve etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.