EGE KARSİAD'dan enflasyonla mücadeleye tam destek

EGE KARSİAD'dan enflasyonla mücadeleye tam destek

Ege Karadenizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EGE KARSİAD) Başkanı Temel Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “Enflasyonla Mücadele Programı”nı değerlendirdi.

Türk ekonomisinin küresel bir saldırı altında olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Vatanını, milletini, bayrağını her şeyden üstün tutan Karadenizli iş insanları olarak kampanyayı koşulsuz, şartsız destekliyoruz.” dedi.

c796ed08-ea46-4780-9f23-6949b33f271f.jpg

Siyasi bağımsızlığımızın ekonomik olarak test edildiğini belirten Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Türk ekonomisine yönelik ABD’nin başını çektiği “küresel bir saldırı”yla karşı karşıya olduğumuzu artık hepimiz biliyoruz. Döviz kurlarındaki dalgalanma, faiz ve enflasyon artışı, piyasalarda bir miktar bozulmayı da beraberinde getirdi. Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ve alım gücündeki azalma, ticari hayatı sekteye uğrattığı gibi ev ekonomisini de zorlar hale geldi. Faiz, kur baskısı ve enflasyon sarmalından ancak topyekün toplumsal dayanışma ile çıkabileceğimiz gerçeğiyle yüzleşmiş bulunuyoruz. Madem ki ekonomimiz üzerinden siyasi varlığımıza, egemenliğimize saldırı var, öyleyse, 15 Temmuz ruhuyla, devlet ve millet olarak bir bütün halinde cevap vermemiz şart. 

Kamu/özel sektör/üretici/tüccar ve son tüketici zincirinde, akılcı hamleler ve gerekirse fedakarlık bu saldırıları da bertaraf edeceğimize inancımız tamdır.

Bu bağlamda, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı”nı EGE KARSİAD olarak olumlu buluyor ve destekliyoruz. Güzel ülkemizin ve aziz milletimizin bu zor günleri daha az sıkıntıyla atlatması için olması gereken milli seferberliğe ve fedakarlığa varız. İş dünyasının temsilcileri olarak, üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Vatanını, milletini, egemenliğini her şeyin üzerinde tutan, devletine koşulsuz bağlı  Karadenizli Sanayici ve İş İnsanları olarak, programın omurgasını oluşturan fiyat indirimine uyacak ve en az yüzde 10 indirim yapacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.