Ege Kent Konseyleri Birliği'nden çevreciye açılan davaya tepki!

Ege Kent Konseyleri Birliği'nden çevreciye açılan davaya tepki!

Sinpaş GYO tarafından yapılması planlanan projeye verilen "ÇED gerekli değildir" kararına tepki gösteren çevreciye destek olan Ege Kent Konseyleri Birliği, açıklamasında "Meselenin tarafı olduğumuzu, Halime Şaman’ın yalnız olmadığını beyan ederiz" dedi.

Muğla’nın Marmaris İlçesi İçmeler ve Turunç Mahalleleri arasında olan bir bölgede, Sinpaş GYO tarafından yapılması planlanan otel ve devremülk projesine, 'ÇED gerekli değildir' kararı verilmesinin üzerine, Marmaris Kent Konseyi Çevre Sözcüsü Halime Şaman, 30 yıl önce Hattat Grubu tarafından başlanıp yarım kalmış otel inşaatının devamına ve 'ÇED gerekli değildir' kararına tepki göstermişti. Sinpaş GYO’nun Halime Şaman’a "haksız rekabet" iddiasıyla 300 bin liralık tazminat davası açtığı öğrenildi.

Konuya tepkisini gösteren Ege Kent Konseyleri Birliği açılan tazminat davasıyla yaşam savunuculuğunun yasalar nezdinde baskı altına almaya çalışıldığını öne sürdü.

Açıklamada "Proje hakkında açıklama yapılmasını haksız rekabet saymak, dava konusu etmek, kamusal alanın ve bu alandaki eleştirilerin özel hukuk alanındaki davayla susturulmaya çalışılması, en ufak bir eleştiriye bile maddi, manevi dava açan devlet yetkililerini anımsattı." ifadelerine yer verildi.

Maddi ve manevi tazminat davalarının kendilerini korkutamayacağının da belirtildiği açıklama "Ege Kent Konseyleri Birliği olarak meselenin tarafı olduğumuzu, Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Halime Şaman’ın yalnız olmadığını beyan ederiz" ifadeleriyle son buldu.

hamit-mumcu.jpeg

Açıklamanın tamamı

MARMARİS KIZILCABÜK’TE SİMPAŞ İŞGAL ETTİĞİ ARAZİLERDEN ÇIKMALIDIR.

HALİME ŞAMAN YALNIZ DEĞİLDİR.

RANTA KARŞI HER TÜRLÜ MÜCADELEDE EGE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ OLARAK MÜCADELENİN İÇİNDE OLACAĞIZ.

SİMPAŞ GYO tarafından Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılcabük Mevkiinde konut yerine devre mülk yapılmak istenen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED gerekli değildir” kararı verdiği proje başta Marmaris Kent Konseyi olmak üzere büyük tepki almıştı.

Marmaris gibi eşsiz bir doğaya, yeşile, masmavi denize sahip cennet alanda 205 otel odası, 1.407 devre mülk, yat yanaşma yeri, alışveriş merkezi, kaplıca, aqua park olacağı beyan edilen inşaat için Çevre Bakanlığı tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildiği öğrenilmişti.

Sezonluk inşaat yasaklarına uymayan, kendisine ait olmayan, Orman ve Milli Park alanlarına yani kamusal alana, tabela asarak, geçiş alanı yapan Şirketin bu gözlerden ırak sahada neler yaptığı kamuoyundan sır gibi saklanmaktaydı.

Marmari Kent Konseyi üyeleri ve Marmaris halkı konu ile ilgili olarak inşaat alanında eylemlar yaparak, topraklardaki işgalin kaldırılması istediler.

Sinpaş GYO’nun yapılan basın açıklamaları ve açılan davalara tepkisi "haksız rekabet" iddiasıyla 300 bin liralık tazminat davası açmak şeklinde oldu.

yasam-savunucusu-halime-saman-ve-marmaris-sinpas-gyo.jpg

Uygulamacı şirketin kişisel baskı üzerinden savunma yapması, ‘Ticaret Mahkemesi’nde ‘haksız rekabet’ iddiası ile Kent Konseyi Çevre Sözcüsü hakkında manevi tazminat davası açması, yaşam savunuculuğunu yasalar nezdinde baskı altına almaya çalışmaktır.

Proje hakkında açıklama yapılmasını haksız rekabet saymak, dava konusu etmek, kamusal alanın ve bu alandaki eleştirilerin özel hukuk alanındaki davayla susturulmaya çalışılması, en ufak bir eleştiriye bile maddi, manevi dava açan devlet yetkililerini anımsattı.

Kamusal haklara, herkesin olup, hiç kimsenin olmayan müştereklere göz dikenleri, hatta işgal edenleri gördüğümüz her yerde, teşhir etmeye, onlarla mücadeleye, ranta göz yummayacağımızı, açılan maddi, manevi davaların bizleri korkutmayacağını tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

Ege Kent Konseyleri Birliği olarak meselenin tarafı olduğumuzu, Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Halime Şaman’ın yalnız olmadığını beyan ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.